Dünyanın e hızlı 4 tekerlekli yarışı Formula1’de kıran kırana geçen şampiyonluk yarışında Amerika Birleşik Devletleri’nde damalı bayrağı ilk sırada geçen Redbull Racing pilotu Max Verstappen şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağladı.

Pandemi nedeniyle 2020 yılında Formula 1'e ev sahipliği yapamayan Amerika’daki Cota pisti, bu yıl takvime geri döndü ve hafta sonu beklendiği üzere oldukça heyecanlı başladı.

Sıralama turlarında Red Bull pilotu Max Verstappen en hızlı zamanı yaparken, Mercedes'ten Lewis Hamilton ikinci ve Red Bull pilotu Sergio Perez üçüncü oldu.

Pazar günkü yarışın başlangıcında gözler, Verstappen ve Hamilton üzerindeydi.

Hamilton ikinci sırada başlamasına rağmen ilk viraja göre iç kısımda olmasınn avantajıyla ilk virajda Verstappen'in yanına geldi ve Hollandalı pilotun yerini koruma çabasına rağmen ilk turda liderliği almayı başardı. Perez üçüncü ve Leclerc dördüncü sıradaki yerini korudu. McLaren pilotları ise Carlos Sainz'la kıyasıya bir rekabete girdiler. Daniel Ricciardo, bu keyifli savaşı kazanarak İspanyol sürücüyü geride bıraktı. Böylelikle ilk turun ardından sıralama Hamilton, Verstappen, Perez, Leclerc, Ricciardo ve Lando Norris şeklinde oldu.

Verstappen, liderliği Hamilton'a kaybetse de İngiliz pilotun arayı açmasına izin vermedi ve farkı genel olarak 1 saniyenin altında tuttu. Fakat İngiliz pilotu düzlüklerde geçmekte zorlandı. Redbull bu yarışta harika ir lastik stratejisiyle önce 11. turda Verstappen’le pit stop yaptı. İki tur sonra Perez'i de pite aldı. Böylelikle 13. tur itibariyle yeni sıralama pite girmeyen Hamilton, pite giren Verstappen ve Perez şeklinde oldu. Mercedes, 14. turda Hamilton'ı pite aldı ancak erken pit stop Verstappen'i Hamilton'ın önüne taşımış oldu. Hatta Verstappen, Hamilton'a karşı 6.5 saniyelik bir avantaj da yakaladı. Pit stoplardan sonra Hamilton, Verstappen'le arasını 3 saniyenin altına indirmeyi başardı. Bunun üzerine Red Bull, yarışın 30. turunda Hollandalı pilotu ikinci kez pite adı. Red Bull ertesi tur Perez'i de pite aldı.

Mercedes, bunun üzerine Hamilton'ı hemen pite almak yerine İngiliz pilotu mümkün olduğunca uzun süre pistte tutmaya çalıştı. Alman ekip, yarışın 38. turunda Hamilton'ı pite aldı ve İngiliz pilot sorunsuz pit stopun ardından yarışa ikinci sırada geri döndü. Pit stopların ardından Hamilton, Verstappen'in yaklaşık 9 saniye gerisine düştü. Ancak Hamilton'ın 8 turluk bir lastik avantajı vardı. Bu lastik avantajıyla beraber Hamilton, aradaki farkı yavaş yavaş kapatmaya başladı ve bitime 12 tur kala fark 4 saniyenin altına indi. Hamilton, farkı son 10 turda daha da kapattı ve hatta iki saniyenin altına indirdi. Ancak düzlüklerdeki avantajına rağmen farkı 1.5 saniyenin altına indirmekte ve DRS mesafesine girmekte zorlandı. Son turda Hamilton, DRS mesafesinde kalmaya devam edemedi ve aralarındaki fark 0.9 saniye civarında olsa da Verstappen önde kalmaya devam etti. Son virajlarda hata yapmayan Verstappen, damalı bayrağı ilk sırada görerek bu yılki sekizinci galibiyetini almış oldu.

Böylelikle hanesine 25 puan daha yazdıran Verstappen, bitime beş yarış kala Hamilton'la arasını 12 puana çıkardı.

Yarışta Verstappen Hamilton kovalamacasının yanında Ferrari-McLaren çekişmesi de izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Zaman zaman iki takımın araçları pistte aynı hizaya gelerek unutulmaz görüntüler oluşturdu.

Formula1’in bir sonraki durağı Meksika, 7 Kasım’da organizasyona ev sahipliği yapacak.

HAVALAR ISINACAK

Meteoroloji raporlarında bugünden itibaren havanın tekrar ısınarak sıcaklıkların 20 derece üstüne çıkması bekleniyor. Motosikletini kış uykusuna yatırmamış olanlar için bu harika fırsat kaçmaz. Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.