ANMA TÖRENİNDE, DUYGUSAL ANLAR

Dr. Sadık Ahmet'in doğumunun 70'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreninde, Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet'in konuşması salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Eş Işık Sadık Ahmet, Dr. Sadık Ahmet'in ölümünün üzerinden 9 yıl geçmişken kızının bir bayram günü yazdığı şiiri okumaya başladı. Ancak şiiri okurken gözyaşlarına hakim olamayan Işık Ahmet, sahneden inmek zorunda kaldı.

ANMA TÖRENİNDE, DUYGUSAL ANLAR

Dr. Sadık Ahmet'in doğumunun 70'inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma töreninde, Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Ahmet'in konuşması salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Eş Işık Sadık Ahmet, Dr. Sadık Ahmet'in ölümünün üzerinden 9 yıl geçmişken kızının bir bayram günü yazdığı şiiri okumaya başladı. Ancak şiiri okurken gözyaşlarına hakim olamayan Işık Ahmet, sahneden inmek zorunda kaldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Ocak 2018 Salı 09:52
ANMA TÖRENİNDE, DUYGUSAL ANLAR

    Dr. Sadık Ahmet'in doğumunun 70'inci yıldönümü nedeniyle Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 'İsmiyle Müsamma Okullar Projesi' kapsamında Deveci Han Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlendi. Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve çok sayıda öğrencinin katıldığı anma töreni Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 
    UZ: “ONUR DUYMAKTAYIZ”
    Okul Müdürü Şeref Uz yaptığı açılış konuşmasında, "Dr. Sadık Ahmet adının ve mücadelesinin nesiller boyu unutulmaması için isminin okulumuza verilmesinden dolayı sonsuz memnuniyet ve onur duymaktayız.” dedi. 
    EŞ IŞIK AHMET, GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
    Dr. Sadık Ahmet'in eşi Işık Sadık Ahmet ise, "İnançlı ve imanlı insanlar olduğumuzdan elbette bir gün öleceğimiz için o en güzel ve en verimli zamanında rabbim onu inşallah en güzel makamına almıştır. Aldığına inanıyorum. 24 Temmuz 1995 ölümünden sonra 22 yıl geçmesine rağmen onun hala adından bahsediliyor ve son yıllarda daha da çok etkinliklere katılıyoruz. Edirne'de bu lisenin yaşamasında emeği geçen Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Cırıt'a, Okul Müdürü Şeref Uz'a, değerli öğretmenlerine bir defa daha şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Dr. Sadık Ahmet hiçbir zaman hiçbir şeyin karşılığını görürüm diye yapmazdı. Hiçbir zaman 'Ben' değil, hep 'Biz' derdi. Batı Trakya'da yaşayan Müslümanların aynı zamanda Türk olduğunu dile getirip bunu da vurgulardı. Kızımın şiirini okuyarak konuşmamı bitirmek istiyorum. Bir kız çocuğunun babasına duymuş olduğu özlemi, satırlara aktararak içinden gelen duyguları bunlar. Tabi bu ölümünden 9 yıl önce yazmış olduğu bir şiir. 'Yarın bayram. Sen 9 senedir yoksun. Ama inadına çarşıdayım. Balon alacağım kendime. Kendime kırmızı, ağabeyime siyah ayakkabı alacağım. 23 numara bana, 25 numara ağabeyime. Anneme de parfüm. Sabah ezanında uyuyor olacağım. Bayram namazından dönüşünü balonlarımla, kırmızı rugan ayakkabılarımla…” dedi. Şiirin sonunu getiremeyen ve gözyaşlarına boğulan Eş Işık Ahmet, uzun süre ayakta alkışlandı. 
CIRIT: “TÜRKLÜĞÜ YÜCELTMEK ADINA ÖMRÜNÜ VERMİŞTİR”
    İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, "Merhum Sadık Ahmet, Türklüğü yüceltmek ve layık olduğu yere taşımak uğruna ömrünü vermiştir. İnandığı doğrulardan, sımsıkı bağlı kaldığı fikirlerinden asla geri adım atmamış ve ödün de vermemiştir. İftihar edilecek şekilde siyaset ve meslek hayatında Batı Trakya Türklüğü'nün dili, umudu, heyecanı, nefesi ve hedefi olmuştur. Doktorluğu ile şifa dağıtmış, siyasetçi kimliğiyle kendi toplumunun taleplerine kararlılıkla dikkat çekmiş ve karşılanması için emek vermiştir. Türklüğü Batı Trakya'nın ruhunda canlı ve diri tutmak için olağanüstü çaba ve mücadele gösteren merhum Dr. Sadık Ahmet'e Allah'tan rahmet diyor, aziz hatıralarını hürmetle yâd ediyorum.” ifadelerini kullandı. 
    HACIOĞLU: “TÜRK DOĞDU, TÜRK ÖLDÜ”
    Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu, “Yürek yerine yanardağ taşıyan böyle yiğit bir Türk insanının anma programının müdürlüğümüz bünyesindeki Deveci Han Kültür Merkezi'nde yapılmasından mutluluk duyuyoruz. Türk doğdu, Türk öldü. Rabbimiz merhameti ile muamele eylesin.” dedi.
    GÜLER: “ÖZGÜRLÜK MEŞALESİ OLMUŞ BÜYÜK BİR ULU ÇINAR”
    Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Dr. Sadık Ahmet'i özgürlük meşalesi olmuş büyük bir ulu çınar olarak nitelendirerek, “Toplum tarihlerinde iz bırakan nadide örnekler vardır, nadide şahsiyetler vardır. Dr. Sadık Ahmet de hem Türk toplumu için hem de Batı Trakya'daki soydaşlarımız Belugabahis Türkler için gerçekten bir özgürlük meşalesi, abidesi olmuş büyük bir ulu çınar. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Dr. Sadık Ahmet'in bize açmış olduğu özgürlük mücadelesinin bundan sonra da siz Sadık Ahmetler olarak daha da artarak gelişeceğine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet sizler sayesinde geleceğe daha aydın emin adımlarla yürüyeceğimize inanıyorum. ” şeklinde konuştu.   
    Konuşmaların ardından,  Dr. Sadık Ahmet'in kızı Funda Sadık Ahmet Alp'in babasına ithafen yazdığı şiir okundu. Program Dr. Sadık Ahmet'in sevdiği 'Şemsiyemin Ucu Kare', 'Drama Köprüsü', 'Lambalar da Yanar', 'Dere Geliyor Dere' adlı Rumeli Türküleri'nin seslendirilmesiyle son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.