“KADINLAR, ERKEKLERDEN DAHA ÇOK OKUYOR”

Edirneli yazar Güngör Mazlum, ülkede kadınların okuma oranının %80 olduğunu erkekler ise ancak gazetelerin spor sayfaları ile at koşularının yazıldığı bölümleri okuduklarını belirtti.

“KADINLAR, ERKEKLERDEN DAHA ÇOK OKUYOR”

Edirneli yazar Güngör Mazlum, ülkede kadınların okuma oranının %80 olduğunu erkekler ise ancak gazetelerin spor sayfaları ile at koşularının yazıldığı bölümleri okuduklarını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ekim 2017 Perşembe 10:55
“KADINLAR, ERKEKLERDEN  DAHA ÇOK OKUYOR”

    Edirneli yazar Güngör Mazlum yaptığı açıklamada,Kitap  ve kitaba ilgi konusuna değinerek; “ Ülkemizdeki kültürel yapıya dikkat edecek olursak, siyasi tercihlerle  tıpa tıp çakışıyor. Bilindiği ülkemizde seçim sonuçlarını gösteren bir harita var. Orada Marmara Bölgesi, Ege ve Akdeniz bölgesinin bir bölümü  değişik renklerde gösterilmektedir. Yine bir istatistiğe göre bu bölgelerde  kültürel yapı da diğer bölgelerden farklılık göstermektedir. Ayni renkleri içermiş oluyor.Bununla ne demek istediğim anlaşılmaktadır” dedi 
“KİTAP FUARI BİZLERE İMKAN SAĞLADI”    
         Kitap Fuarının açılmasına değinen Mazlum, “Kitap fuarı ile ilgili  soruya gelince, bu yıl  beşincisi açılan kitap fuarında  bakıyoruz her yıl ilgi daha da artıyor. Böylece eksikliğini gördüğümüz bir şey  tamamlanmış oldu. Bu bizler gibi yerel yazarlar açısından da büyük bir fırsat oldu. Zira, bugüne kadar kenarda köşede kalmış bizler gibi yerel yazarların sesini duyurması eserlerini tanıtması kolay bir iş değil. Bu kitap fuarı ile bizlere geniş bir imkan sağlanmış oluyor. Bunu sağlayan yetkililere ve burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
    “BAYANLAR OLMASA KİTAPEVLERİ BATAR”      
    Kendisine   bir arkadaşının “bayanlar mı beyler mi İlbet çok okuyor ”diye  sorduğunu  anlatan  Mazlum , “Ben de kendisine şöyle söylemiştim. Burada aynısını tekrarlıyorum, bayanlar olmasa  kitap evleri batar. Bizlerin yazdığı romanları  daha çok bayanlarımız okuyor. Diyebilirim ki okuyucuların %80'i bayan  geriye  %20  beylere kalıyor.  Beyler ne okuyor diye sorulacak olursa,  onlar da gazetelerin spor sayfalarını  okuyorlar,  spor  sayfaları daha önce iki sayfaydı şimdi sayfa adedi fazlalaştı. Bunun yanında at yarışları  sayfaları var. Beygirleri gece gündüz yarıştırıyorlar.Ben spora karşı değilim ama,  her şeyin bir ölçüsü olmalı. Bu arada okumayı da ihmal etmemeliyiz.” Dedi.
    “KAHVELERDE  BAYANLAR YOK”    
Ülkede  erkeklerin  bir de kahvehane geleneğinin olduğunu belirten Güngör Mazlum, “ Kahveler  da erkeklerin mekanı.  Buralarda bayanları göremezsiniz komşu ülkemiz Yunanistan'a gidin kahvehanelere erkekler eşleri ile birlikte gidiyor. Bizde ise bunun tamamen aksi . Kadınlar evde erkekler kahvede zaman tüketiyor. Çetin Altan'ın bir sözü vardır.  Rahmetli “Erkeklerle kadınlar kahvelerde bir arada olmadığı sürece bu ülkeye medeniyet gelmez” demişti .ben bunu medeniyetin bir ölçüsü olarak kabul ediyorum. Kahvelerde ne kadar çok erkek varsa o oranda medeniyetten geri kalmışız demekti” dedi .
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.