NEDEN DEVLET OKULLARI İÇİN HARCANMIYOR ?

VELİ DER Edirne Şube Başkanı Mustafa Aytekin, özel okullara ayrılan bütçe hakkında yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'na “Bütçeden bu kadar yüksek bir kaynak ayrılabiliyorsa neden devlet okullarının iyileştirilmesi için harcanmıyor?” diye sordu.

NEDEN DEVLET OKULLARI İÇİN HARCANMIYOR ?

VELİ DER Edirne Şube Başkanı Mustafa Aytekin, özel okullara ayrılan bütçe hakkında yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'na “Bütçeden bu kadar yüksek bir kaynak ayrılabiliyorsa neden devlet okullarının iyileştirilmesi için harcanmıyor?” diye sordu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Eylül 2017 Cumartesi 10:15
NEDEN DEVLET OKULLARI İÇİN HARCANMIYOR ?

    VELİ-DER Edirne Şube Başkanı Mustafa Aytekin, özel okullara ayrılan bütçenin rekor olduğunu söyledi. MEB'in özel okulda eğitim görecek 340 bin öğrenciye toplam 1 milyar 37 milyon lira ödeme yapacağını belirten Aytekin,  bütçeden bu kadar yüksek bir kaynak ayrılabiliyorsa neden devlet okullarının iyileştirilmesi için harcanmadığını sordu. 
    VELİ-DER Edirne Şube Başkanı Mustafa Aytekin, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 
“Özel okul öğrencilerine yıllık ortalama 4 bin TL veren devlet, kendi okullarındaki her türlü eksikliklerini Okul Aile Birlikleri yoluyla toplanan aidatlarla çözümlemeye çalışılıyor. Bu konuda sıkıntılar yaşanıyor, üyelerimizden birçok şikayetler alıyoruz. Bu durum çocuklarımızı da olumsuz etkilemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı özel okullarda okuyan öğrencilere destek için rekor bütçe ayırdı. Özel okullarda Öğrenim görecek 340 bin öğrenciye toplam 1 milyar 37 milyon TL ödeme yapacak. Bu destek MEB bütçesinden karşılanacak.  Bütçeden bu kadar yüksek bir kaynak ayrılabiliyorsa neden devlet okullarının iyileştirilmesi için harcanmıyor?
    “BU UYGULAMA KABUL EDİLEMEZ”
    MEB, eğitimin zaten sorunlu olan kamusal niteliğini tamamen ortadan kaldırmaya çalışmakta öğrenci ve velileri açıkça özel okullara yönlendirmektedir. Devlet okulları acil ödenek beklerken halktan toplanan vergilerle oluşan kamu kaynaklarını özel 1xbet okullara aktarılması kabul edilemez.  Milli eğitimin amacı her öğrencinin eşit koşullarda ve eşit imkanlarla eğitim almasını sağlamak değil midir? Türkiye'de hala ilkel şartlarda eğitim-öğretim vermeye çalışan devletten tek kuruş almadan ayakta durma savaşı veren; ısınma, temizlik, güvenlik gibi en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan okullar vardır. Bunlara destek verilmesi gerekirken “ eğitim ve öğretime destek ” denerek özel okulları daha da zenginleştirecek dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimini ise yok sayacak bu uygulama kabul edilemez.
“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Yapılması gereken halkın ödediği vergilerden oluşan kamu kaynaklarının devlet okullarına aktarılması, eğitime yeterli bütçe, okullara ihtiyacı kadar bütçe ayrılmasıdır. Eğitimin niteliğini yükseltmek ve gerçek anlamda nitelikli bir eğitim sistemi oluşturmak için eğitimin temel insan hakkı olduğu kabul edilmeli, devlet tarafından herkese eşit ve parasız olarak sunulması gereken eğitimin aynı zamanda bilimsel, laik ve demokratik bir içerikte olması, herkesin eğitim hakkını güvence altına alması gerekmektedir. VELİ-DER olarak; üyelerimiz ve diğer velilerle birlikte, kamusal, laik, bilimsel eğitim talebimizdeki ısrarımızı ve mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.