AŞK'IMIZ EDİRNE

CHP Edirne İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen toplantıda Edirne’nin tüm belediye başkan adayları, partililere büyük bir coşkuyla tanıtıldı. Partililerin kendisine gösterdiği sevgi selinin ardından sahneye çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hepimizin bir sevdası vardır. Eşimize, işimize, çocuklarımıza sevdalıyızdır. Aşkla bağlıyızdır. Ama bu, bizden başka hiç kimseyi ilgilendirmez. Ama bir de memlekete sevdalı olmak var. Eğer memleketinize, yörenize, beldenize sevdalıysanız; bu aşk hiçbir aşka benzemez. O zaman bu aşk, bütün aşkların önüne geçer.” dedi.

AŞK'IMIZ EDİRNE

CHP Edirne İl Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen toplantıda Edirne’nin tüm belediye başkan adayları, partililere büyük bir coşkuyla tanıtıldı. Partililerin kendisine gösterdiği sevgi selinin ardından sahneye çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Hepimizin bir sevdası vardır. Eşimize, işimize, çocuklarımıza sevdalıyızdır. Aşkla bağlıyızdır. Ama bu, bizden başka hiç kimseyi ilgilendirmez. Ama bir de memlekete sevdalı olmak var. Eğer memleketinize, yörenize, beldenize sevdalıysanız; bu aşk hiçbir aşka benzemez. O zaman bu aşk, bütün aşkların önüne geçer.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Şubat 2019 Cuma 09:05
AŞK'IMIZ EDİRNE

CHP Edirne İl Teşkilatı tarafından dün Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı düzenlendi.  Kentte bulunan bir hotelde gerçekleştirilen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Küplü Beldesi Belediye Başkan Adayı Gökmen Altay, Beyendik Beldesi Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek, Kırcasalih Beldesi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tütüncü, Yenimuhacir Beldesi Belediye Başkan Adayı Recep Ordu, Enez Belediye Başkan Adayı Özkan Güvenç, Meriç Belediye Başkan Adayı Erol Dübek, Süloğlu Belediye Başkan Adayı Mehmet Ormankıran, Havsa Belediye Başkan Adayı Oğuz Tekin, Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Özlem Becan ve Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı’nın tanıtıldığı toplantıda coşku tavan yaptı.

PEKCANLI: “BİZ BAHARA ÖZLEM DUYUYORUZ”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı burada yapmış olduğu konuşmada, “Yerel yönetim demek halkla birlikte olmak, halkın içinde olmak demek. Belediye başkan adaylarımız halkla birlikte yürüyeceği bu yolculuğa çok emek vererek çıktılar. Mart’ın sonu bahar diyoruz ve baharın gelişini 31 Mart akşamı tüm adaylarımızla kutlayacağız. Belediye başkanlarımız toplumun bütün değerlerine saygılı olacak. Kimsenin kimliğine inancına bakmadan eşit davranacaklar. Hiçbir ayrımcılık yapmayacaklar. Tüm yurttaşlarımızın mutlu yaşamaları için çalışacaklar. Biz bahara özlem duyuyoruz. Biz baharı getirmek, baharın müjdesini vermek için çok çalışacağız. Başarmak zorundayız. Çocuklarımızın geleceği için, Cumhuriyet için, düşüncelerimizi açıklamak için başarmak zorundayız. Mutlu insanlar yaratmak için başarmak zorundayız. Başarmak için hedefimiz, birleşerek büyümek. Biliyoruz ki, orman bir ağaçtan, yağmur bir damladan büyür. Büyüyoruz. Hep birlikte birlik ve beraberlik içinde kardeşçe el ele, kol kola yürüyoruz. Yürüyeceğiz. Alanlara dağılıp mücadelemizi yapacağız. Tüm Belediye Başkan adaylarıma çıktıkları yolda başarılar diliyorum.” dedi.

GAYTANCIOĞLU: “BİZ DEMOKRASİYİ, HALKI SEVİYORUZ”

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ise, “Ülkemiz çok zorlu bir süreçten geçiyor. Gün geçtikçe tek adam rejiminin ülkeyi nereye götürdüğünü görüyoruz. Hiçbir yer dikiş tutmuyor. Bütçe açığı dağları deldi. Bugün cari açık rakamları açıklandı. Bir düşüş var fakat bir yerden yükseliş var. Ülkeye bir yerden para girişi var fakat nereden? Bu para girişi alın teriyle değil, üretimle değil, karşılığında bir şeyler bizden gidiyor fakat yerine bir şey gelmiyor. Birkaç gün sonra Cumhuriyet tarihinin en yüksek işsizlik rakamları açıklanacak. Türkiye’nin gündeminde konuşulan konu yoksulluk, fakat bir kişinin bunu görmezden gelerek bir irade ortaya koyması söz konusu. Neden Mart’ın sonu bahar diyoruz. Önümüzde bir seçenek var. Bu gidişe bir dur, diyeceğimiz bir seçenek. 24 Haziran’da bize oy verin diyenlere karşı biz demokrasi güçleri bir arada olarak İYİ Parti ile iş birliği içerisinde girdik. Biz demokrasiyi seviyoruz, halkı seviyoruz. Bu bir parti olayı değildir. Bu ülkenin kötü gidişine dur demektir. Ülkemiz zor günler geçiriyor bunun sonu daha kötü olacak. Halkımızın sağduyusuna güveniyorum. Biz demokrasiye alışkınız, tek adam rejimine alışkın değiliz.” ifadelerini kullandı.

Ardından Küplü Beldesi Belediye Başkan Adayı Gökmen Altay, Beyendik Beldesi Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek, Kırcasalih Beldesi Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tütüncü, Yenimuhacir Beldesi Belediye Başkan Adayı Recep Ordu, Enez Belediye Başkan Adayı Özkan Güvenç, Meriç Belediye Başkan Adayı Erol Dübek, Süloğlu Belediye Başkan Adayı Mehmet Ormankıran, Havsa Belediye Başkan Adayı Oğuz Tekin, Uzunköprü Belediye Başkan Adayı Özlem Becan ve Keşan Belediye Başkan Adayı Şenol Yalı partililere seslendi.

GÜRKAN: “KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’E SELAM OLSUN”

Sonrasında büyük bir coşkuyla sahneye çıkan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Milletin bekası, devletin bekası diye sürmek istedikleri ama aslında o bekanın kendi koltuklarını koruma gayreti ve derdi olduğunu gayet iyi bildiğiniz birilerinin karşısına, her türlü baskıya, her türlü karalamaya, iftiraya, her türlü çirkin kampanyalara rağmen, bazen Artvin’in dağlarında PKK terör örgütünün kurşunlarına hedef olmayı göze alan, bazen evinde eşiyle, çocuklarıyla birlikte otururken bir güruhun sokaklarına kadar gelerek tehdit etme cesaretini gösteren 2 yürekli insana, 2 gerçek Türkiye sevdalısına, 2 memleket sevdalısına Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e selam olsun. Selam olsun o yürekli insanlara.” dedi.

GÜRKAN: “MİLLET İTTİFAKI KABUSLARI OLUYOR”

Başkan Gürkan yerel seçimin iktidar tarafından bir genel seçim havasına sokulmak istendiğini söyleyerek, “Önümüzde bir seçim var. Herkes bu seçime girerek kazanmak istiyor. Bu seçimlerde her partinin adayları kendi yöresinde, kendi çevresinde seçimi kazanmak istiyor. Ülkeyi 17 yıldır yöneten iktidar ve iktidara her dara düştüğünde, her başı sıkıştığında destek olmaktan çekinmeyen parti, bugün bu seçimleri sanki bir yerel seçim değilmiş de bir beka sorunuymuş gibi önümüze taşımaya çalışıyorlar. Bu bir yerel seçim, bu seçimde bizi yerelde temsil edecek kişileri seçeceğiz. Bu seçim, ne milletvekillerinin seçimi ne de Cumhurbaşkanlığı seçimi. Ama o kadar korkuyorlar ki, 17 yıldır koltuklarını kaybetmekten, bir yerel seçimi genel seçim havasına sokmaya çalışıyorlar. Bu yerel seçimde biliyorlar ki, çamur atmaya çalıştıkları, kirletmeye çalıştıkları, iftiralarla, yalanlarla, düzenlerle bozmaya çalıştıkları CHP ve İYİ Parti’nin kurduğu bu Millet İttifakı geceleri kâbusları oluyor. Rüyalarına girip uyku uyutmaz hale getiriyor. Biliyorlar ki, bu memleketin insanları yapılan bütün oyunların ve tezgahların farkında. Biliyorlar ki, Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener’in kendi koltuk dertleri yok. Onların tek bir derdi var; Bu memleketin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve koyduğu ilkelerle sonsuza kadar demokratik parlamenter bir sistemle buluşturmak ve Cumhuriyeti ilelebet yaşatmak.” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: “MÜCADELEMİZ, SENİN ÖZGÜRLÜK MÜCADELEN”

Başkan Gürkan, kendileri için değil vatandaş için oy istediklerini belirterek, “Bu seçimler hiçbir CHP’linin, hiçbir İYİ Partilinin kendine koltuk arama seçimi değil, milletin karşısına çıkardığımız adaylar bu büyük davanın ve ülkünün gerçekleşmesine aracı olan arkadaşlarımızdır. Bizler birer bireyiz. Bu koltuklarda otursak da olur, oturmasak da. Bu seçimlerde biz bu koltuklarda oy isterken kendimizin oturması için değil, Balaban Köy’den Ayşe Abla’nın oturması için oy istiyoruz. Havsa’dan Mehmet Amca’nın oturması için oy istiyoruz. Meriç’ten Ali Amca’nın torununun oturması için oy istiyoruz. Kendimiz için bir koltuk değil, senin oturabileceğin koltukları korumak için oy istiyoruz. Mücadelemiz, senin özgürlük mücadelen. Mücadelemiz senin yaşam tarzının, çocuklarının, torunlarının mücadelesi.” şeklinde konuştu.

GÜRKAN: “SEN BEN YOK, BİZ VARIZ”

Başkan Gürkan birlik ve beraberlik çağrısında bulunarak, “Mart’ın sonu bahardır dedik. Emin olun, hep beraber bu güzel ülkenin ve bu güzel şehrin her bir köşesinde Enez’inden Süloğlu’suna, Lalapaşa’sından İpsala’sına kadar her yerde Mart gelmeden bahar çiçekleri açacak. Sizlerle açacak bu çiçekler, o kadar güçlüsünüz ve o kadar güzelsiniz. O kadar inanıyorsunuz ki, yolunuz açık olsun, yolunuz aydınlık olsun.  Sen, ben yok, artık biz varız. Hepimiz varız. Bugünden itibaren o adaydı, bu adaydı yok. Her yerde tek adayımız var. Bugünden itibaren kendi kimliklerimize saygı duyarak, kendi kimliklerimizi yüreğimizde, kalbimizde bir sevda ve aşk gibi taşıyarak ve koruyarak, hepimiz CHP’liyiz. Hepimiz İYİ Partiliyiz. Nerede bu ittifakın adayı varsa, hepimiz sonuna kadar o partinin birer neferleri olacağız. Bunu başaracağız. Çünkü derdimiz Türkiye, çünkü derdimiz Edirne, çünkü derdimiz Cumhuriyet ve Adalet. İnanıyorum ki, 31 Mart’ta bunu Türkiye’nin her yerinde başaracağız.” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN: “HEDEFİMİZ YÜZDE 70.5’İN ÜZERİNDE”

Başkan Gürkan, oy hedeflerinin yüzde 70’in de üzerinde olduğunu söyleyerek, “Edirne’mizden Türkiye’nin dört bir tarafına bahar çiçeklerini açtıracağız. Kardelenleri, Begonyaları açtıracağız. Adaleti, hakkı, hukuku açtıracağız. Herkesin ama herkesin bu ülkenin onurlu ve eşit bir yurttaşı olduğunu tekrar herkese göstereceğiz. Sen, ben yok biz varız. Bir hedefimiz var. Sevgili Ekrem Demir’in bir toplantıda dile getirdiği ve bizim de coşkuyla eşlik ettiğimiz bir hedefimiz. 16 Nisan referandumunda Edirne biz hep beraber test ettik ve başardık. Türkiye’de en yüksek demokratik parlamenter sistemi korumanın adına en yüksek Hayır oyları Edirne’de çıkardık. Hedefimiz 70.5 değil, 70.5’in üstüne çıkmak bunu da beraber başaracağız. Bu dönemde kırılanlar olmuştur, üzülenler olmuştur, hedefine ulaşamayanlar olmuştur. Bu her partide olmuştur bunlara bakmayacağız. Hedefimiz Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılında 200. Yılında 300. Yılında da Cumhuriyetin yüzyıllarının kutlanacağını tam bağımsız Türkiye Cumhuriyetini evlatlarımıza, çocuklarımıza torunlarımıza miras olarak bırakabilmek. Bundan hiç kuşkumuz yok.” dedi.

GÜRKAN: “BU AŞK, HİÇBİR AŞKA BENZEMEZ”
Başkan Gürkan konuşmasının sonunda ise, “Hepimizin bir sevdası vardır. Eşimize, işimize, çocuklarımıza sevdalıyızdır. Aşkla bağlıyızdır. Ama bu, bizden başka hiç kimseyi ilgilendirmez. Ama bir de memlekete sevdalı olmak var. Eğer memleketinize, yörenize, beldenize sevdalıysanız; bu aşk hiçbir aşka benzemez. O zaman bu aşk, bütün aşkların önüne geçer. Eğer memleketinizin size ihtiyacı varsa; bazen eşinizi, işinizi, çocuklarınızı ihmal edersiniz. Bugün burada bu salonda yer alan herkes memleketine böyle sevdalı. Tüm Edirne’yi kucaklayarak, tüm Edirne isimlerini tek bir çatı altına toplayarak Sevgililer Günün kutlu olsun Edirne.” ifadelerini kullandı.

Ardından il, ilçe ve belde belediye başkan adaylarının tümü CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ve CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile birlikte sahnede İzmir Marşı’nı söyledi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.