ASTSUBAY EMEKLİLERİNİN TALEPLERİ VAR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Edirne şube Başkanı Aydın Bildiş, emekli astsubayların bazı haklardan mağdur edildiğini emeklilikte farklı uygulama yapıldığını belirterek bu haksızlığın giderilmesini istedi.

ASTSUBAY EMEKLİLERİNİN TALEPLERİ VAR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Edirne şube Başkanı Aydın Bildiş, emekli astsubayların bazı haklardan mağdur edildiğini emeklilikte farklı uygulama yapıldığını belirterek bu haksızlığın giderilmesini istedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Mayıs 2018 Cuma 09:47
ASTSUBAY EMEKLİLERİNİN TALEPLERİ VAR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne  Şube Başkanı Aydın Bildiş,Dernek sekreteri Tuncay Çelen,Yönetim Kurulu üyesi Ali Osman  Çakın’ın da katıldığı toplantıda  bugüne kadar  çözümlenmeyen  sorunları hakkında yaptığı açıklamada,” Biz bir süre önce  Ankara’da genel merkezde il ve ilçe başkanları ve Genel Başkanın katıldığı bir toplantı yaptık.

Burada siyasi partilerden taleplerimizi üç ana başlık altında topladık. Bunun yanında tali beklentileriniz çeşitli olabilir. Fakat şu anda ast subay toplumu olarak  önemli taleplerimiz var .

 Bu taleplerimiz hem muvazzaf arkadaşlarımızı hem de emeklilerimizi  ilgilendiriyor ”dedi

EMEKLİ ASTSUBAYLARIN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ

 Emikli ağabeylerimizi ilgilendiren önemli  bir mağduriyet konusuna değinen Bildiş, “. Bugün meslek yüksek okulu mezunu bizim dışımızda bütün meslek grupları dokuzun ikisinden göreve başlarken, yapılan düzenlemelerle Ast Subaylar dokuzun birinden göreve başlıyor. İkinci talebimiz ise ast subayların muvazzafken ve emekli olduktan sonra alamadığı  bizim hak olarak gördüğümüz tazminatlarımız var. Bu tazminatların verileceği konusunda mevcut hükümetin eski Başbakanı Ahmet Davutoğlu Konya mitinginde astsubayların tazminat sorununu çözeceğini söyledi. Bu hükümet protokolünde de yer aldı. bu vaade rağmen sonuç alamadık. Önemli taleplerimizden birisi de budur.. bizim başka statüdeki subayların maaşı ile kıyaslama talebimiz yoktur. Onlar niye çok alıyor biz niye az alıyoruz  gibi iddiamız yok.Kuşkusuz göreve göre maaş ayarlaması olacaktır, buna diyeceğimiz yoktur.sıkıntımız şu noktada bir albay emekli olduğunda aldığı maaşın %85’i ile emekli edilirken ast subaylar aldıkları maaşın %45’ ile emekli oluyor. Ben niye aldığım maaşın %85’i ile emekli olmuyorum. Düşük olan maaşımın yüzde kırk beşini almak. Omuz omuza görev yaptığımızdan biri %85’diğeri %45’i ile emekli oluyorsa biz bu adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz.. Bunun sebebi de tazminatların ast subayların maaşına yansımaması ”dedi

SASYAL TESİSLERDEN YARARLANAMIYORUZ

 Üçüncü taleplerinin ise  büyük kentlerde sosyal tesis kullanımında ayrımların devam ettiğini  belirten Bildiş, “. Bu küçük yerlerde çözümlendi. Madem meslek yaşamımızda aynı mevziin içinde yattık kalktık, aynı gemilerde görev yaptık, aynı acıyı paylaşıp aynı şeye sevindik. Emekli olduktan sonra ve çalışırken de sosyal tesislerde de omuz omuzu yaşamaya devam etmek istiyoruz.

Burası subay, burası ast subay diye ayrım olmamalı . Bu haklardan uzmanlarımız hiç yararlanamıyor. Onların hak mağduriyetleri daha fazla. Kısaca silahlı kuvvetlerde görev yapan herkesin sosyal tesislerden yararlanma talebimiz var. Çağımızda  statüko farklılıklarından kaynaklananların sosyal hayata yansımaması gerekiyor” dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.