AV. LERZENUR ASAN ELİK, EDİRNELİ KADINLARLA BULUŞTU

Kadının Hukukta Yol Haritası, başlıklı kitabıyla kadınlara hak arayışlarında yol göstermeyi basit, anlaşılır ve sade bir dille anlatan Avukat Lerzenur Asan Elik, imza günüyle Edirneliler ile buluştu.

AV. LERZENUR ASAN ELİK, EDİRNELİ KADINLARLA BULUŞTU

Kadının Hukukta Yol Haritası, başlıklı kitabıyla kadınlara hak arayışlarında yol göstermeyi basit, anlaşılır ve sade bir dille anlatan Avukat Lerzenur Asan Elik, imza günüyle Edirneliler ile buluştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Haziran 2022 Salı 06:00
AV. LERZENUR ASAN ELİK, EDİRNELİ KADINLARLA BULUŞTU

Avukat Lerzenur Asan Elik, ‘Hakkını bildiğin kadar güçlüsün’ sloganıyla yazdığı “Kadının Hukukta Yol Haritası” isimli kitabını Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı’nda Edirneli kadınlar için imzaladı.

Avukat Lerzenur Asan Elik’in söyleşisi ve imza gününe Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, eşi Esra Gürkan ile birlikte katıldı.

Kadın ve erkek eşitliğinin önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, “Gerçek anlamda bir eşitlik lazım. Yaşamı paylaşmak anlamında bir eşitlik lazım. Sorumlukları paylaşmak ve elbette mutlulukları paylaşmak. Neşet Ertaş’ın çok sevdiğim bir sözü var. Dünyanın yarısını kadınlar oluşturur, diğer yarısını da kadınların yetiştirtikleri. Herkes bir kadının eseri” ifadelerine yer verdi.

Edirne Belediyesi olarak Edirneli kadınlar için gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında da bilgiler veren Gürkan, “Özgecan Kadın Merkezi, Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi, Zübeyde Hanım Kadın Merkezi, Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz gibi birçok örneğimiz var. İstiyoruz ki erkeğin arkasından giden kadınlarımız olmasın. Erkeğiyle yan yana giden kadınlar olsun, el ele tutuşan, sadece sevgi anlamında değil başarı anlamında da hayat zorlukları karşısında da erkekle kadının el ele tutuşup geleceği birlikte oluştursunlar istiyoruz. Tabi bunun için de haklarınızı bilmeniz gerekiyor. Haklarınızı bilmezseniz hiçbir yere gidemezsiniz” dedi.

Tüm kadınların mutlaka haklarını bilmesi gerektiğine dikkat çeken Gürkan, “Avukat Lerzenur Asan Elik’in yapacağı sunumu merakla bekliyorum. Kitaptan mutlaka alacağız, eşimle birlikte. Hak önemli. Bunu siyasi olarak söylemiyorum. Hak, hukuk, adalet önemli. Haklarınızı bilmezseniz sorumluklarınızı bilmezsiniz, ödevlerinizi bilmezsiniz. Nelerden zarar gördüğünüzde kendinizi nasıl savunacağınızı bilmezsiniz.  Bu anlamda hukukçuların topluma yol göstermesi ama özellikle kadınlara yol göstermesi çok kıymetli ve çok değerli. Edirne’nin kadınları üretkendir, çalışkandır, kıymetlidir. Edirne’nin kadınları için 8 yıldır, neler yaptıysak, gelecekte de daha da iyilerini yapmak istiyoruz. Ama bunun için size ihtiyacımız var. Sizin yanımızda olmanıza ihtiyacımız var. Sizinle birlikte yürümek istiyoruz geleceğe. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılacaksak eğer bu sizsiz olmaz. Hep var olun, hep iyi olun” dedi.

Söyleşi ve imza günü öncesinde bir konuşma gerçekleştiren Avukat Lerzenur Asan Elik, kendisini Edirne’ye davet eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile eşi Esra Gürkan’a teşekkür etti.

“Kadının Hukukta Yol Haritası” isimli kitabını kadınlara ulaşmak için yazdığını aktaran Elik, “Kadınlarımızı hak arayışında bilinçlendirebilmek için yazdım. Hakkını bildiğin kadar güçlüsün, dedim. Çünkü yıllardır kadınlar için çalışıyorum. Kadın hakları için mücadele ediyorum. Ve bunun ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Bu noktada beni sizlerle bir araya getirdikleri için, vesile oldukları için tekrardan Başkanımız Recep Gürkan’a teşekkür ediyorum. Ülkemizde kadın deyince ne yazık ki ilk akla gelen şiddet. Özellikle son yıllarda hiç istemesek de. Bence kadına yönelik şiddetle mücadele ederken şiddeti konuştuğumuz kadar kadınların haklarını da konuşmamız gerek. Kadın erkek eşitliği ilkesinden bahsetmek gereklidir. Kadınları hakları ile güçlendirmek ve tabi ki haklarını kullanabilmelerini sağlamak da şiddetle mücadele yollarından biridir. Bilgi güçtür. Bilen kadın güçlüdür. Kadınları eğitim ile de güçlendirmek gerekmektedir. Öncelikle kadınlar haklarından haberdar edilmeli ve hakları konusunda eğitilmelidir. Haklarından haberdar olmayan kadınlar doğal olarak haklarını da talep edememektedir. Ya da hakları ihlal edildiğinde seslerini çıkaramamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.