“BAĞIŞ YOK, GÖNÜLLÜLÜK VAR”

Uzunkaldırım'da faaliyetini sürdüren Engelli Gönüllüleri Dernek Burkanı Serpil Erkenciler, derneklerinde bağış almadıklarını tüm faaliyetlerin gönüllülük esasına göre yapıldığını belirtti.

“BAĞIŞ YOK, GÖNÜLLÜLÜK VAR”

Uzunkaldırım'da faaliyetini sürdüren Engelli Gönüllüleri Dernek Burkanı Serpil Erkenciler, derneklerinde bağış almadıklarını tüm faaliyetlerin gönüllülük esasına göre yapıldığını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ocak 2018 Çarşamba 10:19
“BAĞIŞ YOK, GÖNÜLLÜLÜK VAR”

    Edirne Engelli Gönüllüleri Derneği Başkanı Serpil Erkenciler, derneklerin bağış alan bağış veren kuruluşlar olmaması gerektiğini belirterek; “Bizler burada gönüllü olarak görev yapıyoruz. Hiç kimse,  kimseden yarar beklemiyor. Herkes fedakârca beklentisi olmadan görevini yapıyor. Biz burada sağlıklı insanlarımızla iç içe yaşıyoruz. Bu durum bizim arkadaşlarımızın hayata bağlanmalarını sağlıyor. Sağlıklı insanlarımız engellileri görerek ne gibi ihtiyaçlarının olabileceğini görüyorlar.” dedi. 
“ETKİNLİKLERİMİZDE SPONSORA İHTİYACIMIZ OLMUYOR”
    Dernek olarak belli aralıklarla etkinlikler yaptıklarını belikten Erkenciler, “Hiçbir zaman bizim sponsora ihtiyacımız var demiyoruz. Kimseden yardım talebinde bulunmuyoruz. Bizim gönüllü arkadaşlarımız var, bu çerçevede görev yapıyoruz. Ramazan ayı geldiğinde gönüllü arkadaşlarımız, 'iftar yemeği yapacak mısınız?' diye soruyorlar. Biz de yapacağımızı söylediğimizde onlar bize ellerinden ne geliyorsa yardımda bulunuyorlar. Bu gönüllülük esasına göre oluyor. Yine aşure ayı geldiğinde gönüllü insanlarımız bize aşure yapıp yapmayacağımızı soruyorlar, daha sonra katkıda bulunuyorlar. Böylece herhangi bir sponsora ihtiyaç duymadan etkinlikler yapıyoruz.” dedi.
“ENGELLİ RAMPALARINA PARK ETMEME UYARISI YAPTIK”
    3 Aralık günü derneklerince yapılan etkinlikte engellilerin rampalarına araçların park etmemesi uyarısında bulunduklarını belirten Erkenciler, “Sürücü arkadaşlarımız için sticker hazırladık bunlar araçlara yapıştırıldı.  Böylece engelli parklarına park eden araç sayısı azaldı. Uyarımız Tümbet çok etkili oldu. 'Farkındayım park etmiyorum'  stikerları çok yararlı oldu. Öğrencilerimiz tarafından da anlaşılır olmak bizler için çok önem taşıyor. Onlar için de kitap ayraçları verdik. Böylece kitap okurken her an gözlerinin önünde oluyoruz, bizlerin ne istediğini öğrenmiş oluyorlar. Yıl içinde engelli araçlarımızın dağıtımını yaptık. Daha önceleri de, 'Beni Gördüğünde' diye broşürler hazırlamıştık. Bu broşürde engelliler olarak taleplerimizi sıralamıştık. Bizler taleplerimizi sürekli gündeme getirirsek anlaşılabiliriz.” dedi.
    “AKÜLÜ ENGELLİ ARAÇ SAYISI ARTMALI”
    Ülkenin sosyal devlet olma yolunda büyük mesafe aldığını belirten  Erkenciler, “Tekerlekli sandalyeler arkadaşlarımıza sağlanıyor. Bu arada ellerini kullanan arkadaşlarımıza akülü sandalye verilmiyor. Biz arkadaşlarımıza tekerlekli sandalye yerine birkaç kişi birleşip akülü sandalye verilmesi sağlansa arkadaşlarımız için daha faydalı olacak. Kol güçlerini kullanmadan gidecekleri yere gidebilecekler. Bu arada yıl içinde arkadaşlarımızı denize götürüyoruz. Arkadaşlarımızın maddi imkansızlık ve durumları gereği denize gitmeleri çok zor. Denize gitmek için arkadaşlara teklif getirdiğimizde çok olumlu karşıladılar. İki yıl üst üste Enez sahiline gittik.Bu yıl arkadaşlarımız için engelli rampası yapıldı. Bu bize büyük rahatlık getirdi. Çünkü tekerlekli sandalye ile arkadaşlarımızın kumda ilerlemesi çok zordu.” dedi.
    “TAKI KURSLARIMIZ VAR”
Engelli ve engelsiz arkadaşları ile birlikte zaman geçirdiklerini belirten Erkenciler, “Derneğimize gelen arkadaşlarımız takılarını yapıyor, kendileri için bir meşgale oluyor. Daha sonra bu takıların sergisini yapıyoruz. Bu arada kendi yaptıklarını satan arkadaşlarımız da var. Ayrıca resim kursu yapıyoruz, bu konuda oldukça başarılı arkadaşlarımız var. Bu kurslar ders havasından ziyade arkadaşlık havasında geçiyor. İnşallah bu yıl da etkinlikleriniz artarak devam edecektir.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.