BU KAFEDE PLASTİK YOK !

Edirne Belediyesi, Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği ve Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile gerçekleştirilen Yeşil Nokta Projesi kapsamında düzenlenen törenle Edirne’de ilk defa İstasyon Cafe’ye  yeşil nokta unvanı verildi.

BU KAFEDE PLASTİK YOK !

Edirne Belediyesi, Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği ve Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile gerçekleştirilen Yeşil Nokta Projesi kapsamında düzenlenen törenle Edirne’de ilk defa İstasyon Cafe’ye  yeşil nokta unvanı verildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Nisan 2018 Pazar 13:56
BU KAFEDE PLASTİK YOK !

Bünyesinde hiçbir plastik malzeme kullanmayarak Edirne’deki ilk yeşil nokta unvanına sahip olan Şenay Durmaz’ın sahibi olduğu İstasyon Cafe,  insan sağlığına verdiği önemle diğer kafelere de örnek olup bir farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Düzenlenen törene Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Vekili Orhan Özçetin, Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, Edirne Doğa Sporları Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Orkun Akman ve Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Eren katıldı.

İstasyon Cefe’ye yeşil nokta belgesinin verildiği törende konuşan Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Eren “Bu kentte plastiği kaynağından azaltmaya yönelik, işletmelerde daha az plastik kullanımını sağlamak amacıyla cam şişe kullanımına geçmiş, pipet kullanmayan ve asgari düzeyde de olsa plastiği azaltmış işletmelere bu yeşil nokta unvanını veriyoruz. İlk işletmemiz İstasyon Cafe. Bu çalışmayı biz yaklaşık bir yıldır yürütüyoruz. Bu işe plastiğe hayır grubuyla başlamıştık. Kafeleri gezdik onlara bu projenin amaçlarını anlattık, nasıl bir şey olduğunu anlattık. Sonra kurumlara belediyeye gidip onlarla da konuştuk ve hep beraber bu yola çıktık. Amacımız plastiği olabildiği kadar hayatımızdan, çevremizden arındırmak. Çevremizi ve sağlığımıza zarar veren bu plastik şişelerini bir nebze de olsa hayatımızdan çıkarmak istiyoruz. Sanırım bu Türkiye’de hemen hemen ilk çalışmalardan biri. Umarım bütün Türkiye’deki diğer insanlara da, diğer işletmelere de örnek olur. Burada vatandaşlara düşen bilinçli olup bu yeşil nokta unvanına sahip olan işletmeleri tercih etmeleridir. Çevremize özen gösteriyorsak, sağlımızı ciddiye alıyorsak plastik su şişesini tüketmeyen, önümüze seçeneksiz cam şişe getirilen işletmeleri tercih etmeliyiz. Bu konuda farkındalık yaratmak için vatandaşların bilinçlenip destek olmaları çok önemlidir.” İfadelerinde bulundu.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Törende konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu “Burada önemli olan kafeleri restoranları kullanan vatandaşlarımızın buralara gittiklerinde cam şişede su isteme alışkanlıklarını kazanmaları. Sularını Artemisbet pet şişede değil de cam şişede isteyebilirlerse biz bu farkındalığı kendi kendimize oluşturacağız. İstasyon Cafe’nin yeşil nokta seçilmesi Edirne’de bir ilk. Edirne’nin bu duyarlılığı da Türkiye’de bir ilktir.” Dedi.

İstasyon Cafe’nin sahibi ve işletmecisi olan Şenay Durmaz da “Plastikle ilgili farkınlağım benim çocukluk yıllarımda başladı ve bunu hayatımın her alanında uyguluyorum. Sanırım bunun karşılını da alıyorum.” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.