ÇEKER: “KURT’U ESEFLE KINIYORUM”

Geçtiğimiz gün Edirne’de düzenlenen toplantıda Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kurt, Edirne’de emlakçılık sektöründe yeni dernekler açıldığını ve bu kadar derneğe gerek olmadığını söylemişti.

ÇEKER: “KURT’U ESEFLE KINIYORUM”

Geçtiğimiz gün Edirne’de düzenlenen toplantıda Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Kurt, Edirne’de emlakçılık sektöründe yeni dernekler açıldığını ve bu kadar derneğe gerek olmadığını söylemişti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Mart 2019 Cuma 09:28
ÇEKER: “KURT’U ESEFLE KINIYORUM”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kendisinin, ‘Önüne gelen dernek açıyor’ şeklinde söylemleri olmuş. Bu söylemlerini yadırgadım. ‘Bir çatı altında toplanalım’ çağrısı yapmış. Tüm emlakçı arkadaşlarım buyursun gelsin, Edirne Emlak Müşavirleri Derneği çatısı altında toplanıp birlikteliğimizi sağlayalım. Bizim oluşumumuzu sert bir dille eleştirmiş. Bende kendisini esefle kınıyorum.” dedi.

“HERKES GELSİN, DERNEĞİMİZİN ÇATISI ALTINDA TOPLANALIM”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, geçtiğimiz gün Edirne’de düzenlenen toplantıda konuşan Kurt’un söylemleri hakkında yapmış olduğu açıklamada, “Kendisi uzun zamandır Çorlu'da Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Başkanlığı yapıyor. Ben de Edirne’de 15 yıldan fazla şube başkanlığını yaptım. ‘Önüne gelen dernek açıyor’ şeklinde söylemleri olmuş. Bu söylemlerini yadırgadım. ‘Bir çatı altında toplanalım’ çağrısı yapmış. Eğer Edirne'de bunu yapacaksak, Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Şubesi çatısı altında olmaz. Biz arkadaşlarımızın talepleri, teklifleriyle kurduk. Tüm emlakçı arkadaşlarım buyursun gelsin, Edirne Emlak Müşavirleri Derneği çatısı altında toplanıp birlikteliğimizi sağlayalım. Onlar şube ve biz şubelikten kurtulup kendi merkezimizde biz oluşum yapmak istediğimiz için böyle bir dernek kurduk. Bizim oluşumumuzu sert bir dille eleştirmiş. Ben de kendisini esefle kınıyorum. Kendisi federasyon yönetimindedir. Federasyonun görevi biz emlakçıları bilgilendirmektir. Bilgilendirme toplantısı yapılıyor ve bizler davet almadık. Bilgilendirme ise bizim gibi dernekleri de çağırmalıydılar. Bir ayrımcılık var.” ifadelerini kullandı.

“SINAVI BURADA YAPACAĞIZ”
Çeker, yeterlilik sınavı hakkında da açıklamalar yapan Kurt’a cevap olarak, kendilerinin bu sınavı Edirne’de yapmak için girişimleri olduğunu söyledi ve, “Ayrıca toplantıda yeni çıkan yasa ile bundan sonra iş yeri açacakların yeterlilik sınavına girmesi gerekiyor. Kendisi bunun açıklamasını yaparak federasyondan görevlendirildiğini söylemiş. Biz dernek olarak Edirne Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt ile görüştük. Yeterlilik sınavının Edirne'de yapılması konusunda girişimlerimiz oldu. Başkanımız Recep Zıpkınkurt’un girişimleriyle emlakçılarımıza sınavlarını burada yapacağız, kapıyı burada açacağız. Çorlu'ya falan da gitmelerine gerek kalmayacak. Sayın Başkanın tavrını kınıyorum. Yıllardır başkanlık yapıyor, federasyonda da görev yapıyor böyle bir ayrımcılık yapılmasını da kınıyorum. Şubelerinden birçok istifa var ve hepsi kurduğumuz derneğimize kayıt oldu. Sıkıntısı da o zaten. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği çatısı altında toplanıyoruz. Bir çatı altında toplanılacaksa Edirne’de kurduğumuz derneğimizin çatısı altında toplanılmalı. Çorlu’nun güdümünde olmaz. Şubeden istifa edenler derneğimize de kayıt olup katılım gösterdi. Başkanın bu tutumunu dernek olarak kınıyoruz.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.