“EDİRNE 1.SUDAK BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI” DÜZENLENDİ

Edirne Valiliği, İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Doğa ve Çevre Dostu Trakya Amatör Olta Balıkçıları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Şehir Gönüllüleri Vakfı ortak çalışması ile Süloğlu Barajında “Edirne 1.Sudak Balığı Yakalama Yarışması” düzenlendi.

“EDİRNE 1.SUDAK BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI” DÜZENLENDİ

Edirne Valiliği, İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Doğa ve Çevre Dostu Trakya Amatör Olta Balıkçıları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Şehir Gönüllüleri Vakfı ortak çalışması ile Süloğlu Barajında “Edirne 1.Sudak Balığı Yakalama Yarışması” düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Mayıs 2022 Salı 06:13
“EDİRNE 1.SUDAK BALIĞI YAKALAMA YARIŞMASI” DÜZENLENDİ



Edirne Valiliği, İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Doğa ve Çevre Dostu Trakya Amatör Olta Balıkçıları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Şehir Gönüllüleri Vakfı ortak çalışması ile amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçılarımızı buluşturarak, bir farkındalık yaratabilmek ve gelecek nesillere sürdürülebilir balıkçılığı öğretmek bilinciyle Süloğlu barajında düzenlenen Edirne 1.Sudak Balığı Yakalama Yarışması’na Süloğlu Kaymakamı Özgür Kaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, çok sayıda amatör balıkçı ile vatandaşlarımız katıldı.
Burada bir konuşma yapan Tarım ve Orman Müdürü Bayazıt su ürünlerinin, denizden veya tatlı sudan elde edilen her türlü gıda maddesine verilen ortak isim olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Tarım sektörünün alt sektörü olan su ürünleri sektörü hayvansal protein ihtiyacımızın karşılanmasında önemli bir yere sahiptir. Su ürünleri yüksek protein, yüksek enerji, mineral maddeler, birçok vitamin ve sindirile bilirlik gibi özellikler açısından üstün nitelikli bir gıdadır. Su ürünleri gerek halkımızın protein gereksinimlerinin karşılanmasına gerekse beslenme alışkanlıklarının sağlıklı doğrultuda değiştirilmesine katkıda bulunabilecek bir kaynaktır. 
Su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması için İl- İlçe Müdürlüklerimizde görevli personellerimiz tarafından boy, zaman, tür, av araçları yönünden kolluk kuvvetlerimiz ile birlikte 7/24 esası ile denetimlerimiz yapılmaktadır. Aynı zamanda bu denetimlerimizin yanında su kaynaklarımızın da korunması gelecek nesillere sürdürülebilir bir su ürünleri üretimi bırakmamız için oldukça önemlidir. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzce de İlimizde yaptığımız önemli çalışmalar bulunmaktadır. 
 Bunlardan bir tanesi 2019 yılı haziran ayında yapmış olduğumuz, Hamzadere ve Çakmak Barajına ikişer bin adet anaç Tatlı Su Kereviti aşılaması olup, bu yıl yapmış olduğumuz çalışma sonuçlarını vermeye başlamıştır. Üzerinden geçen yaklaşık 3 yılsonunda barajlarımızda bölge halkına yüksek ekonomik değere sahip ihracat potansiyeli olan ürün stoğu oluşması sağlanmıştır. 
Aynı zamanda kurumumuz bünyesinde bulunan İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonumuzda 2021 yılında üretilen 5.000.000 yavru sazan balığı ilimizin de dahil olduğu 13 ilde bulunan göl ve göletlere bırakılmıştır. Üretilen yavru sazan balıklarının 1.100.000 adedi ilimizdeki 85 adet göl ve göletlere bırakılmıştır. Tesisimizin bu yıl üretim hedefi 8.000.000 yavru sazan balığı üretimi olup, üretim çalışmaları başlamıştır. Ağustos ayı sonuna doğru üreteceğimiz yavru sazan balıkları ile balıklandırma çalışmalarımız bu yıl da devam edecektir.”
Yarışma dereceye giren Amatör Balıkçılarımıza ödüllerinin takdiminden sonra son buldu.
En Büyük Balık Birincisi (Balık boyu 44 cm) Erdem Günay, Toplam Balık Birincisi (Toplam Kilogram 1.695 gr ) Hamza Kuşçu, Toplam Balık İkincisi (Toplam Kilogram 1.330 gr )  Özcan Demiray, Toplam Balık Üçüncüsü (Toplam Kilogram 1.125 gr ) Hakan Şerifoğlu
Yavuz Göktaş


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.