FEYZİOĞLU "SEÇİMLER ÜLKEYE BAYRAM GETİRİR"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Metin Feyzioğlu Edirne’ye geldi. Baro Başkanı Feyzioğlu,beraberinde Trabzon, Kocaeli,Tekirdağ,Çanakkale, Sakarya, Amasya, Aydın Muğla, Edirne  Baro Başkan ve yöneticilerinin katılacağı toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama  yaptı.  Feyzioğlu, İstanbul   mahalli seçimlerinin  sonuçlanması gerektiğini,  seçimlerin ülkeye bayram getireceğini söyledi.   

FEYZİOĞLU "SEÇİMLER ÜLKEYE BAYRAM GETİRİR"

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Metin Feyzioğlu Edirne’ye geldi. Baro Başkanı Feyzioğlu,beraberinde Trabzon, Kocaeli,Tekirdağ,Çanakkale, Sakarya, Amasya, Aydın Muğla, Edirne  Baro Başkan ve yöneticilerinin katılacağı toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama  yaptı.  Feyzioğlu, İstanbul   mahalli seçimlerinin  sonuçlanması gerektiğini,  seçimlerin ülkeye bayram getireceğini söyledi.   

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Nisan 2019 Perşembe 10:01
FEYZİOĞLU "SEÇİMLER ÜLKEYE BAYRAM GETİRİR"

Feyzioğlu,  İstanbul mahalli seçimlerini değerlendirerek şöyle dedi. “İstanbul seçimlerinin sonuçlanması lazım. Çok önemli. Bir hususu biz geçtiğimiz gün altını  çizdik. Bunun altını bir daha çizelim.Seçim sürecinde hukuka göre seçim mevzuatına göre , belli  işlemlerin, belli süre içende yapılması gerekir. Bunlardan birisi seçmen listeleridir. Seçmen listeleri askıya çıkar. Askıya çıktıktan sonra bir itiraz süresi vardır. O itiraz süresi sonunda kesinleşir. Bu kesinleşme olduktan sonra, seçim bitmiş oylar sayılmış,Seçmen listelerinin seçimin sonucunu etkileyecek şekilde yeniden tartışma yapılması mümkün değildir" dedi.

BİZİM AÇIKLAMALARIMIZ PARTİLER ÜSTÜ

Hangi siyasi parti ne derse desin bunun mümkün  olmadığını belirten Feyzioğlu; “Bizim bütün açıklamalarımız siyasi partiler üstü.O ve bu siyasi parti lehine , ya da aleyhine  bizden tek cümle duyamazsınız. Sadece hukuk duyarsınız. Hukuk da burada diyor ki, "Seçmen listelerini tekrar tartışma konusu yapamazsınız." İkince  çok önemli konu ise,  sandık kurulu başkanı ve üyelerinin tartışma konusu yapılmış olması,yani seçimlerin temel hükümlerine ilişkin kanunda, sandık kurulu üyelerinin bir şikayete tabi bir sürecinden söz ediliyor. Sandık kurulu üyelerini zaten siyasi parti üyeleri veriyor.Sandık kurulu başkanı da kamu görevlisi. Kamu görevlisi olduğuna göre, devlet güvencesiyle oraya ismi verilen bir kişidir.Diğerlerini ise siyasi partiler veriyor.Sonraki süreç kanunda aynen şöyle; "Bu isimlere karşı ilçeye ve ile  itiraz edilebilir”  diyor bunun adına şikayet diyorlar” dedi.

O SÜRE DE GEÇMİŞ

Şikayet süresinin de geçtiğini belirten Feyzioğlu, “Bu da ne demektir? O da kesinleşmiş.Bu iki husustan dolayı artık geriye dönüp seçim yenilenmesi   ve seçim iptalinden söz edilirse hem iç hem dış kamuoyunda şu  algı oluşur. “Seçimin sonucu istendiği gibi çıkmadığı için mazeret üretiliyor” derler. Türkiye  bundan sıkıntı çeker.Bunu hiç birimiz hak etmez.Bütün partilerin üstünde bir cümle kuruyorum. Siyasi particilik asla yapmıyorum.Biz Baro Başkanları olarak siyasi particilik yapamayız.yapmadığımız için kamuoyu “ niçin sosyal  medya haberiyle hemen ortaya  atlamıyorsun, niçin ağır cümle kurmuyorsun “ denir.  Biz bilgi  ve sağlam belge elimize geldiğinde söyleriz ”dedi

SEÇMEN LİSTELERİ İÇİN EVLER POLİSLERCE ZİYARET EDİLİYOR

Şu anki durum seçmen listelerinin gerçek olup olmadığının elverip polisler tarafından  ziyaret edilerek tespit edilmeye  çalışıldığını belirten Feyzioğlu, “Aldığımız bilgilere göre,Bu insanlarımızı huzursuz eder, herkesi de huzursuz eder. Benim buradan Yüksek Seçim Kurulu kararının beklenmesini, buradan bir kez daha hatırlatıyorum. Bu süreç tamamlanacak.Ama süreç tamamlanırken , sürecin  kesinleşmiş parçalarını sürekli açalım denmemesi gerekir. Mazbatanın verilmesi için sürecin son bulması gerekir. Mazbata, itiraz süresi tamamlandıktan sonra veriliyor. Şu anda kabul edilen itirazların gereği yapılmakta. Bazı itirazlar kabul edilmiş. Kabul edildiğine göre gereği devamı geliyor. Ama burada İstanbul’daki tüm seçimlerin  yenilenmesi anlamında, sandık kurullarının örgütlü bir faaliyeti içinde olduğu iddiasıyla  , seçmen listelerinde  büyük sahtecilik olduğu  iddiası, Türkiye’de  sadece bu seçimi değil bundan önce kazanılmış ve kaybedilmiş tüm seçimleri hem Türkiye’de hem  dünyada sorgulatır. Bunu bugün iddia olarak dile getirenler; “dün de” diye başlayan cümleleri duyarlar. Bize o zaman dünyadan derler ki,” Bir önceki seçimde ne oldu, ondan önceki seçimde de ne oldu” derler. Türkiye’de tüm seçimler tartışmaya açılır.Bundan sonra da Türkiye’de seçimin çivisi tutmaz.Sandıkta görev yapacak sandık kurulu üyesi bulamaz  hale geliriz. İnsanların evlerinde  zile basılıp” Burada filanca oturuyor mu?” Diye tahkikat altına alındıklarında, verdikleri oydan dolayı acaba  devlet kendilerini izliyor mu diye korkarlar. Seçimle ülkeye bayram getirmelidir. Bu bayram için YSK bir an önce işlerini bitirsin bu bayramı hep birlikte yaşayalım” dedi

Feyzioğlu daha  sonra baro başkan ve yöneticileriyle toplantıya katıldı.

Fikri Yalın 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.