'RESSAMIN YOLU' SERGİLENDİ

Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilen 'Ressamın Yolu' isimli proje kapsamında Çamlıca ve Ivalylovgrad'da 8 ressam ve 6 fotoğrafçı tarafından gezilen yerlerin fotoğraf ve resimleri dün Deveci Han Kültür Merkezi'nde sergilendi.

'RESSAMIN YOLU' SERGİLENDİ

Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilen 'Ressamın Yolu' isimli proje kapsamında Çamlıca ve Ivalylovgrad'da 8 ressam ve 6 fotoğrafçı tarafından gezilen yerlerin fotoğraf ve resimleri dün Deveci Han Kültür Merkezi'nde sergilendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Şubat 2018 Perşembe 10:23
'RESSAMIN YOLU' SERGİLENDİ

    Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Avrupa Birliği destekli olarak gerçekleştirilen 'Ressamın Yolu' isimli projede Ivalylovgrad ve Çamlıca bölgelerindeki turistik kaynakların resim ve fotoğrafları dün Deveci Han Kültür Merkezi'nde sergilendi. 8 ressam ve 6 fotoğrafçının eserlerinin bulunduğu sergiye Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, Çamlıca Köyü Muhtarı ve çok sayıda davetli katılım gösterdi. 
    KYOSEVA: “TURİZM BÖLGELERİNİ TANITMA AMAÇLI YAPTIK”
    Proje Müdürü Kremena Kyoseva, bu çalışmayı turizm bölgelerini tanıtma amaçlı yaptıklarını belirterek, “Burada, 1 yıllık çalışmamızın sonuçlarını göreceksiniz. Bulgaristan – Türkiye sınır ötesi işbirliği programı kapsamında yapılan bir çalışma bu. 2017 yılının mart ayında başladık projeye. Bulgaristan'daki derneğimiz, sivil topluma entegrasyon derneği. Çamlıca muhtarlığıyla bir ön çalışma yaparak bölgedeki çalışma yapılacak tarihi alanları seçtik. Bu konuda fotoğrafçılar ve ressamlarla bir takım etkinlikler gerçekleştirdik. Buradan da şu anda gördüğünüz resim ve fotoğraflar çıktı. Bulgaristan ve Türkiye'den toplam 8 ressam ve 6 fotoğrafçı bu projede yer aldı. Sergide görülecek eserler fotoğrafçı ve ressamların ilginç yerleri yakalama anlarını yansıtıyor. Projemizdeki bu çalışmayı turizm bölgelerini tanıtma amaçlı yaptık. Burada görülen eserler ve yerler umarım sizde bu bölgeleri ziyaret etme isteği doğurur.”  ifadelerini kullandı. 
    GÜRKAN: “EDİRNE, DAİMİ BAŞKENTLİĞE YÜKSELMİŞ BİR ŞEHİR”
    Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada yapmış olduğu konuşmada, “Özellikle iki komşu ülke arasında bu tür kültürel faaliyetlerin, milletleri geleceğe taşıyacak kültür ve sanat faaliyetlerinin artarak devam ediyor olması çok önemli ve memnuniyet verici. Umuyorum ki, Çamlıca'yla Ivaylovgrad arasında başlayan bu ilişkide gelecekte daha sağlam temeller üzerine yürüyerek, güçlenerek devam edecektir. Edirne, temeli kültür ve sanat olan muhteşem bir şehir. Balkanların eski başkenti, ama eski olmakla kendini yitirip kaybetmemiş, daimi başkentliğe yükselmiş bir şehir. Edirne'nin bütün tarihi geçmişine bakarsanız aslında Edirne'yi bugüne taşıyanın kültür ve sanat olduğunu, burada yaşayan farklı farklı milletlerin, onların taşıdığı medeniyetlerin bir bileşkesi olduğunu çok somut bir şekilde Grandbetting görürsünüz. Bu şehirde nereye ayak basarsanız basın birden fazla millete, inanca, dile ev sahipliği yaptığını görürsünüz. Dolayısıyla böyle bir şehir geleceğe dair insanlığın bütün umutlarını, heyecanlarını, birikimlerini taşıyan bir şehir. Edirne'mizde kültür turizm müdürlüğü, belediye, valiliğimiz, üniversitemiz ve diğer tüm kurumlarımızla kültür ve sanat yolculuğunda ileriye taşıma hedefimiz kararlılıkla devam ediyor.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.