Yeni Başkan, Hakan Gönay

Edirne Kahveci ve Gazinocular Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurul Başkanlık seçimi 18 Mart Pazar günü Esnaf Kefalet Düğün Salonu’nda yapıldı. Genel kurulda 175 oy alan Hakan Gönay yeni başkan seçildi.

Yeni Başkan, Hakan Gönay

Edirne Kahveci ve Gazinocular Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurul Başkanlık seçimi 18 Mart Pazar günü Esnaf Kefalet Düğün Salonu’nda yapıldı. Genel kurulda 175 oy alan Hakan Gönay yeni başkan seçildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Mart 2018 Pazar 20:34
Yeni Başkan, Hakan Gönay

Seçimde 369 üye oy kullanırken 175 oy ile seçime mavi listeden katılan Hakan Gönay başkan seçildi. Kırmızı listeden Mehmet Avcı 104 oy alırken, beyaz listeden Adil Tuna 68, sarı listeden de Cemil Dere 22 oy aldı.

Hakan Gönay seçime Aziz korkmaz, Can Karakoyun, Bülent Kayalar, Nihat İpkin, Bedri Taner, Turgut Bıyıklı’nın olduğu yönetim kurulu ve Tufan Düvenci, Şaban Büyükgalın ve Erdinç Takas’ın olduğu denetim kurulu  ile birlikte başkanlığa adaylığını koyarken Adil Tuna da Serkan Hüseyinca, İsmail Yankaya, Akif Baldırancı, Bülbin Kıvırcık, Erdal Ak ve Nedim Mercan’ın olduğu yönetim kurulu ve Mehmet Çelik, İlker Karşılıklı ve Çiğdem Sırayıştanlı’nın olduğu denetim kuruluyla başkanlığa adaylığını koydu.  Mehmet Avcı da Serkan Göçmen, Ahmet Takkeci, Barış Bütopuz, Kenan Golloz, Kerem Kiremitçi ve Ayşe Çık’ın olduğu yönetim kurulu ve Birkan Kırlarıgezer, Berkay Çule ve İlhan Ocak’ın olduğu denetik kurulu aday üyeleriyle başkanlığa adaylığını koydu. Cemil Dere de Hasan Makas, Ergün Vanii, Kadri Çelikbilek, Arif Karaba, Şerafettin Battal ve Önder Tosun’un olduğu yönetim kurulu ve H. Timur Erdoğan, Ercüment Kanlılar ve Hüseyin Tepe’nin olduğu denetim kuruluyla başkanlığa aday oldu.

“HEMEN HEMEN TÜM ESNAFIMIZ SIKINTILI”

Seçimden önce başkan adayları konuşmalarını yaparken aday Hakan Gönay “ İlk olarak KOSGEB tarafından verilen sıfır faizli kredi desteklerinden esnafımız eğlence sektörü olarak gösterilip, kapsam dışı bırakılmaktadır. Bu konu üzerinde, üst kuruluşlarımız olan birlik, federasyon ve konfederasyonumuzun nezdinde ve diğer odalarımızın da desteğini alarak esnafımızın bu mağduriyetini ilgili makamlara ulaştırarak çözme gayreti içinde bulunacağız. İkinci olarak tarife konusunda hemen hemen tüm esnafımız sıkıntılı, bu konuda hiçbir arkadaşımızı üzmeden, mağdur etmeden herkesin bu konudaki gerekli hassasiyeti göstermesi için elimizden geleni yapacağız. Üçüncü olarak Esnafımızın işyeri ruhsatları ile ilgili devir işlemleri esnasında yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmaya çalışacağız. Dördüncü olarak Dernek lokalleri yıllardır aynı kahvehane gibi çalışarak çoğununda odamıza kaydı bulunmadan büyük ölçüde gelir kaybı yaşamaktadır bunun önüne geçmeye çalışacağız. Beşinci olarak Kayıt dışı faaliyete izin vermeyeceğiz. Altıncı olarak İnternet kafe ve oyun salonlarının eğlence vergisi ödemesinin önüne geçmeye çalışacağız. Yedinci olarak Çok yüksek miktarda alınan çevre temizlik ve katı atık su bedeli ücretlerini düşürmeye çalışacağız. Sekizinci ve en önemli konuda seçim günleri iş yerlerimizin kapatılması konusudur” ifadelerinde bulundu

Bir diğer aday Adil Tuna da “ Odanın üyeleri olan bizlerin birçok sorunu bulanmaktadır. Bu sorunları gidermek hepimizin sorumluluğundadır. Bu nedenle bu zorlu ve onurlu göreve aday olduk. Hep birlikte sorunlarımızın tespiti ve çözüm yollarını hayata geçirmek, sıkıntılarımızı en aşağıya indirmek yönetim kurulumuzun görevidir. Odamızın faaliyet alanı içerisinde kalan kahvehane, çayocağı, Sultanbet internet kafe ve oyun salonları faizsiz kredi konusunda KOSGEB tarafından kapsam dışı bırakılmıştır. Bu sorunun ve pek çok sorunun çözülmesi konusunda üst kuruluşlarımız ile görüşüp çözüm yolları bulmak için elimizden gelen her şeyi hep birlikte yapacağız.” dedi.

Cemil İpek’te konuşmasında “Biz Atatürk yolunda yürüyen Türk Gençliği olarak esnaf kardeşlerimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Biz arkadaşlarımızla birlikte kanunların verdiği imkanlar dahilinde sizlere hizmet etmeyi ve elimizden gelen yardımları yapmayı taahhüt ediyoruz. Bizler oda üyelerimizin hizmetine talibiz” diye belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.