Ülkemizde köylüleri bünyesinde toplayan en eski ve etkin köy örgütü KÖY KOOP’ tur.
Yarım asra yakın geçmişi ile kuruluşundan bu yana başta köylülerin, ürünlerinin değer kazanması için çaba harcayan, yönetimlerinde köylülerin  söz sahibi olduğu bu çiftçi kuruluşu konumunda olan KÖY-KOOP daha  önceki yıllarda  demokratik kooperatifçilik  mücadelesinde de önderlik etti, bu alanda  etkin rol oynadı.
Köylülerin  haklarının savunmasında, ürünlerinin  değerlendirilmesinde her zaman KÖY-KOOP ön planda  oldu.
Günümüzde bazı örgütsel haklarının geri alınmasına rağmen köylülerin en çok güven duyduğu, üyesi olmakla övündüğü köylü örgütü yine KÖY-KOOP’tur.
 Bu kurumun Edirne Ticaret Odası’nda pandemi nedeniyle bir yıl gecikme ile yapılan 47’nci mali genel kuruluna katıldım.
 SS Edirne Köy Kalkınma ve  Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliğinin  Edirne Birliğinin toplantısına   Edirne merkez ve ilçe köylerinden gelen üreticiler toplantıda  fazla sesleri çıkmasa da yine salonu doldurup genel kurulu  sonuna kadar ilgi ile izledi 
Trakya Birlik toplantılarında olduğu gibi toplantı salonunun dışında vakit geçirmediler.
 İsmi daha sonraları değişse de halk arasında kısa adıyla KÖY- KOOP olarak bilinen  kurum  yöneticileri başta  birlik başkanı Ahmet Erken olmak üzere konuşmalarda  gizlemeden günahı ile sevabı ile yaptıklarını ve yapamadıkları hizmetleri   toplantıda açıkladılar.
Erken, irticalen yaptığı konuşmada bunları detaylarıyla  gündeme getirdi.
-----------------
SULAMA KONUSUNDA ŞİKAYET VAR
Toplantıda özellikle çeltik üretiminde önemli olan sulama konusunda üreticilerin şikayetleri oldu.
 Sulamada kullandıkları  yeraltı suyu fiyatlarının yüksek olması, bunun için üreticilere her ay fatura kesilmesi nedeniyle çiftçiler her ay parayı ödemede zorlandıkları  belirtildi .
Bunun taksitlendirilmesi, hasat zamanında ödenmesi talep edildi.
Diğer zamanda gelirlerinin olmadığı için ödemede zorluk çektikleri Toplantıya katılan kooperatif delegeleri tarafından gündeme getirildi.
--------------
BUZAĞI YARDIMLARI SÜRESİ KISA 
Üreticilerin yakındığı bir diğer konu ise buzağı yardımları için getirilen ödeme şartlarında ineklere buzağı doğumundan 6 ay sonrası için  yapılması istenen 650 liralık yardım şartının böyle zaman sınırlaması ile olmaması gerektiği,  tohumlama zamanının uzatılması teklif edildi.
Köylerde yaygın örgütlenmesi olan KÖY-KOOP, üreticilerin haklarını kazanmasında daha aktif rol alması  ile köylülerimizin hakları daha sağlam temellere dayanmış olacak.
 En yaygın köy  üretici örgütü olan KÖY-KOOP için üreticilerimiz bazı çevrelerin  kooperatife yönelik olumsuz propagandalarını dikkate almadan kendi öz kurumlarına sahip çıkmasıyla  KÖY-KOOP daha güçlü hale gelecek 
----------
ÖZLÜ SÖZ
Yeşillikler toprağın çirkinliğini  kapattığı gibi, tatlı sözler de insanların kusurlarını örter.
SOKRAT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.