“İktidarımızda, çiftçinin yüzü gülecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu gazetemizi ziyaret ederek, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Gaytancıoğlu; “CHP iktidara geldiğinde hiçbir çiftçinin ürünü ne tarlada ne de depolarda kalmayacak, ürün fiyatları bir yıl öncesinden belirlenecek. Buğday fiyatı ise 1 lira 25 kuruştan aşağı olmayacak.” dedi.

“İktidarımızda, çiftçinin yüzü gülecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu gazetemizi ziyaret ederek, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Gaytancıoğlu; “CHP iktidara geldiğinde hiçbir çiftçinin ürünü ne tarlada ne de depolarda kalmayacak, ürün fiyatları bir yıl öncesinden belirlenecek. Buğday fiyatı ise 1 lira 25 kuruştan aşağı olmayacak.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Temmuz 2017 Çarşamba 09:48
“İktidarımızda, çiftçinin yüzü gülecek”

    Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu Gazetemizi ziyaret ederek, İmtiyaz Sahibi Baran Yazgan ve Yazı İşleri Müdürümüz Emre Sedef'le görüştü. 
“CHP İKTİDARA GELİRSE, ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLECEK”
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu CHP'nin iktidar olması durumunda ciddi bir tarım politikası uygulanacağını belirterek;”Eğer şuan CHP iktidar olsa, partinin çok ciddi bir tarım politikası var. Harfiyen bütçeden nereye ne harcayacağımız belli. Örneğin buğday fiyatı 1 lira 25 kuruş CHP iktidarında. Bunun 1 lirasının yatırımsız bonus veren siteler çiftçi ofis aracılığı ile özel sektör aracılığı ile nereye satarsa satsın alacak piyasayı öyle oluşturacağız.25 kuruşunda 45 gün içerisinde prim olarak hesabına yatıracağız. Bu çok ciddi bir politika. Biz yasa ile yönetilen bir ülkeyiz yasalara uyarsanız,  mili hasılanın yüzde 1 'ini çiftçiye destek olarak ayırdım dersiniz bunu kalemlerine dağıtırsınız.
Özel idareye gelirsek, sulama bütçesine CHP diyor ki , 4 milyon yeri sulayacağın yerin adresi özel idarelerdir. Kaynaklarınızı ayırırsınız o bütçe ile etkin kullandığınız ve kullanmıyorsanız da nedenlerini araştırırsanız. Tabi bunu gerçekleştirebilirsek,bir umut oluruz bizde bunun için çalışmalar yapıyoruz.
CHP İKTİDARINDA ÜRÜN FİYATLARI  BİR YIL ÖNCEDEN BELLİ OLACAK”
Bende bir yıl  önceden buğday fiyatları  1 lira 25 kuruş diyeceğim ve çiftçide bakacak para kazanır mıyım kazanmaz mıyım  hesap yapacak. Maliyetler doğru tespit edilip ürün fiyatları bir yıl önceden açıklanacak. CHP iktidarında  ürünler tarlada kalmayacak,devletin gücü hissedilecek. Devlet tüm kurumları ile toprak mahsulleri ofisi bir kurumdur ben kurumu müdahale ettirmek için buğdayda fiyat düşmüş mü pekiy neden? Gümrük vergileri düşmüş,verim fazla Betcup bende burada çiftçiyi korumak zorundayım. Ben o kuruma ürün alımı yaptırırım bu arda sanayiciyi de korurum.
 “BİZİM,İNSANIMIZ TOPRAĞI BÖLÜŞEMEZ AMA PARAYI BÖLÜŞÜR”
 Siz dersiniz ki bu desteği 15-20 tona kadar buğdayı 1 liradan alıyorum. Bin veya bin 500 ton buğdayı  1 lira 10 kuruştan alıyorum.  Bu 10nkuruşun zaten desteği var. bu defa çiftçi diyecek ki 10 kuruş daha fazla lamanın yolu  bu sisteme katılmak. Bu 10 kuruşu alabilmen için sana 1 lira 50 kuruştan mazot vereceğim, ama sana vereceğim mazot 4 ton değil 4 bin ton. O zaman mecburen bir kooperatif olacak. Hesaplar oraya girecek hesaplar bir havuz sistemi oluşturularak dağıtılacak. Biz bunu yaptığımız zaman üreticiyi kooperatifleştirmiş oluyoruz ve kayıt altına almış oluyoruz. Biz sanayiciyi de korumak zorundayız. CHP iktidarın da adalet olacak,CHP sadece kendisi için yürümedi çiftçi,işçi  adalet için herkes için yürüdük” şeklinde konuştu.
“OHAL KALKMALI”
Bir yıldır Türkiye'nin OHAL ile yönetildiğini söyleyen Gaytancıoğlu; “Bu kitabımda bütün yazılar bana ait belediyecilikle ilgili tarım içerik yazılar ve çiftçinin sorunları. Biz bu kitabı okusunlar diye sayfalarını da azalttık. Biz Türkiye'nin gündeminde bunlar olsun istiyoruz ama AKP maalasef Türkiye'de ki güveni sarstı. Ne askere ne devletin kurumlarına güven kalmadı. 1 yıldır OHAL ile yönetiliyoruz. 16 Temmuz gecesi saat 5 te mecliste vardım. Dört siyasi parti ortak metne imza  atarak demokrasiyi güçlendirelim darbenin çözümü kesinlikle demokrasidir. Güçlendirerek parlamenter rejimi daha da etkili hale getirelim dendi. 4 Temmuzda OHAL getirildi,bize denilende bize gelen bilgiler doğrultusunda bazı kişileri alalım. Biz çok fazla muhalefet etmedik. Numan Kurtulmuşun konuşmasında  bir ay 45 günde bunu kaldırıp Türkiye'yi normal rayına oturturuz dediler ve üzerinden 1 yıl geçti.Dış dünyada itibar iyice düştü, Türkiye'nin demokratik bir ülke olmadığı, terörist ülkeler le işbirliği yaptığı,teröre destek verdiğini,yargıya güvenin kalmadığını adaletin zor zamanlar geçirdiği ortada.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.