Muhtarlar, büyükşehire karşı !

Edirne Merkeze bağlı köylerin muhtarları, Edirne'nin büyükşehir olmasına karşı olduklarını, ayrıca köy muhtarlarının köye ait taşınmazları satmamaları gerektiğini belirttiler.

Muhtarlar, büyükşehire karşı !

Edirne Merkeze bağlı köylerin muhtarları, Edirne'nin büyükşehir olmasına karşı olduklarını, ayrıca köy muhtarlarının köye ait taşınmazları satmamaları gerektiğini belirttiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Şubat 2018 Salı 11:34
Muhtarlar, büyükşehire karşı !

    Edirne Merkez Köy Muhtarlarından Karabulut Muhtarı Cem Yılmas, Ahi Köy Muhtarı Aygün Çanta, Orhaniye Muhtarı Metin Oskar, Elçili Muhtarı Mehmet Hamdi Ersoy, Korucu Köy Muhtarı Mahmut Oyan,  Elçili Köy Muhtarı İlhan Torun Sarayakpınar Muhtarı Şafak Gündoğdu,  yaptıkları ortak açıklamada, bazı köylerde imam olmadığını bu köylere imam tayini yapılması gerektiğini belirttiler. Köylerde şu anda merkezi sistemle ezan okunduğu için Ezan sesini ancak o kanalla aldıklarını belirten muhtarlar, bu konuda yapılan girişimlerden sonuç alınmadığını belirterek, müftülüklerin bu soruna çözüm getirmesi önerisinde bulundular.
“BÜYÜK ŞEHİR OLMASINA KARŞIYIZ”
Edirne'nin büyük şehir olmasına karşı oldukları belirten köy muhtarları büyük şehir olduğu zaman köylerin tüm ortak malları satılacağını,  bunu doğru bulmadıklarını belirttiler. Köyün ortak gayrimenkullerini satmak isteyen muhtarların köy mallarını satmamaları önerisinde bulundular.
Köy  Muhtarları ”Köylerimizde sağlık ocağımız bulunmuyor. Ancak büyük köylerimizde sağlık ocağı bulunmaktadır. Köylerimize her on beş günde bir sağlık ocağından hekimlerimiz gelip gerekli sağlık kontrollerini yapıyorlar. Hayvancılıkla ilgili bir sorunumuz bulunmuyor. Biz Youwin şehir muhtarları ile aynı haklara sahibiz. Fakat  yurt dışına çıkışta yeşil pasaportumuz olsa iyi olur. Bizler sınır bir  ilin muhtarlarıyız. Bazen yut dışına çıkma durumumuz oluyor. O konuda kolaylık getirilmesini istiyoruz. Komşu ülkelerde kültür gezileri düzenleniyor. Bizler de oraya katılmak isteriz.  Tarım Fuarı yapıldı,  biz davet edilmedik. Biz de oraya katılmak isterdik. Valiliğimizden bu yönde destek bekliyoruz”  dediler.
“MAHALLE MUHTARLARIHA BELEDİYE YARDIM YAPIYOR, VALİLİK YAPMIYOR”
Edirne merkezde bulunan muhtarlara Edirne Belediyesi'nin yardım yaptığını belirten köy muhtarları  “Bizlere valilikten  böyle bir yardım yapılmıyor, bu konuda  teklifte  bulunduk buna  rağmen  yardım alamadık. Bizlere de böyle ek gelir sağlanmalı. Biz köyden şehre kendi imkânlarımızla gidip geliyoruz. Köylülerin sorunları olduğunda yine kendi imkânlarımızla destek veriyoruz. Köy muhtarlık odalarımızın giderlerini de kendimiz karşılıyoruz. Bize verilen ücretin dışında köy muhtarlarımızın Edirne merkez muhtarlarında olduğu gibi yaptığımız işlemlerde ücret almamız mümkün olmuyor. Bizim bir bütçemiz olduğu için destek alamıyoruz. Devlet dairelerinde bürokratlarımız gerekli kolaylığı sağlıyor, işlerimizin yapılmasına destek veriyorlar” dediler
“BELEDİYE'DE AÇILAN MUHTARLAR BİRİMİ YARARLI OLACAK”
Belediye'de muhtarlarla ilgili bir birimin açılması köy muhtarları açısından çok faydalı olduğunu belirten köy muhtarları, “ Bu birimin açılmasıyla muhtarlarımız sorunlarını bu kanalla iletecekler. Böylece işlerimize kolaylık sağlanacak. Bu konuda belediyemiz bizim için faydalı bir hizmet yaptı.  Geçen hafta yapılan Muhtarlar Derneği Genel Kurulunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kaleiçi'nde muhtarlara bir bina verileceğini söyledi.  Bu yer Muhtarlar Derneği adına kiralanacak. Bugüne kadar bir misafirimiz geldiği zaman ağırlayacak bir yerimiz yoktu. Bu binanın hizmete girmesiyle bir adresimiz olacak. Bugüne kadar Şükrüpaşa Mahalle muhtarlığı yanında küçük bir yerimiz vardı bu yeterli olmuyordu. Geçen hafta Tekirdağ Muhtarlar Derneğini Edirne'den 16 muhtar arkadaşımızla birlikte ziyaret ettik. Onlar da bizim sayımız kadardı. Bizi çok güzel ağırladılar çok iyi bir muhtarlar derneği yerleri var. Bizde de bulunması çok iyi olacak. Belediye Başkan Yardımcımız Binanı iç düzenlemesini yapacak ve sonra hizmete girecek.” Dediler

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.