MUHTARLARA ÖZEL TELEFON HATTI

Abdurrahman Mahalle Muhtarı Şaban Ergit, TREDAŞ tarafından muhtarlara özel bir telefon hattı oluşturulduğunu ve bu sayede kendilerinin elektrik arızalarını ilettiklerini ifade etti.

MUHTARLARA ÖZEL TELEFON HATTI

Abdurrahman Mahalle Muhtarı Şaban Ergit, TREDAŞ tarafından muhtarlara özel bir telefon hattı oluşturulduğunu ve bu sayede kendilerinin elektrik arızalarını ilettiklerini ifade etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Ocak 2018 Salı 10:31
MUHTARLARA ÖZEL TELEFON HATTI

Abdurrahman Mahalle Muhtarı Şaban Ergit, mahalle sorunları ile ilgili olarak açıklama yaptı. Ergit, mahallenin Edirne'nin en eski mahallesi olduğunu, mahallede eski binaların yıkılıp yenilerinin yapıldığını,  buralarda araç otopark sorunu ile çocuk parkı ve park sorunun dikkate alınması önerisinde bulundu.
    Abdurrahman Mahallesi Muhtarı Şaban Ergit mahallenin her geçen gün geliştiğini bazı devlet durumlarının bu yöreye taşınmasıyla  mahalle nüfusunun arttığını   belirterek; “ Mahallemizde   belediyece alınan karar sonrası  eski kullanılmayan ahşap evler yıkılarak yerlerine 4-5 katlı apartmanlar yapılıyor. Mahallemiz harabe halinde terk edilmiş evlerden kurtuluyor.” dedi.
    ÇOK KATLI YIPILARA İZİN VERİLDİ  
Eski terk edilmiş evlerin sahipleri evlerini onaracak imkanları olmadığı için bu binaların harabe halinde olduğunu,   bazılarının çevresinin çöplüğe dönüştüğünü belirten Ergit; “ Eski konutların  sahipleri evlerini onaracak durumda olmadıkları için,  Belediye meclisince alınan karar gereği  mahallemize kat irtifası tanındı. Yeni yapılan evler yoldan geriye çekilerek inşa ediliyor. Kat irtifasına göre  inşaat yapılıyor. Buralarda ikamet edecek insanların araçları için park alanları dikkate alınmıyor. Dar olan yollar yine dar iki aracın geçmesine izin vermeyecek durumda.  Bakıyoruz yeni yapıların olduğu yerlerdeki yolların bazılarında yolun iki yanında araçların park edebileceği mesafe var. Bazı yerlerde ise araçlar ancak tek taraflı olarak park edebiliyor. Yollardın çoğu tek taraflı, gidiş gelişli değil” dedi
    “ İTFAİYENİN GİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
Bazı ara yollara itfaiyenin girmesinin mümkün olmadığını belirten Şaban Ergit. “Allah korusun bir yangın halinde bu sokaklara itfaiye giremeyecek. Aslında yeni yapılarda yollara ve bazı yerlerde park yapılmasına imkân sağlanmalı.  Diyelim 10-15 hanelik bir apartman için alt katına otopark yapılmalı. Diğer taraftan mahallemizde sahibi belli olmayan çok miraslı evler var. Buraları çöplük gibi belediyemizin buralarını alıp ya araç park alanı, ya yeşil alan ya da çocuk park alanı olarak kullanabilir. Mahallemiz yeşil alan ve park alanlarından yoksun. Mahalle sakinlerimiz diğer mahallelerdeki çocuk parklarını ve halkın oturacağı parkları gördükçe kıskanıyorlar. İnşaatlar böyle devam ederse ileri yıllarda nüfusun artmasıyla mahallenin araç parkı sorunu daha da artacak”
    “GÜNEY YOLU TRAFİĞİ RAHATLATTI”    
    Mahallemizin güneyindeki yolun araç trafiği arttığını belirten Ergit,  “yeni yolda düzenlemeler yapılıyor. Bu yola köprü altından gelen araçlar için kasis yapılması iyi oldu, böylece bu yoldan çevre yoluna çıkacak araç sürücüleri kasisle yoldan gelip geçen araçları görebiliyor, bu yol kavşağındaki kazaları önlemede yararlı oldu. Güney yolu kenarımdaki hurdacılar için de düzenleme yapılması gerekiyor. Bazı yerlerde, yol çevresinde belediyece düzenleme yapılmış. Burası aynı zamanda Pazarkule sınır kapısından gelen araçlar için de önemli bir yol. Yol kenarında eski Saç San'ın yerinde inşaat malzemesi satan bir işyeri var, buraya malzeme getiren ve alacak olan  kamyon geldiğinde yolu kapıyor Bu kurum malzemelerini geriye çekmesi lazım trafiği aksatıyor.”
    “MAHALLEMİZDEN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI GEÇMELİ”
     Mahallede minibüs hattı olmadığından yakınan Ergit, “ Abdurrahman mahallesine gelecek minibüslerin Tarlakapı Caddesinden Şehit Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan caddesinden İstasyon mahallesi istikametine minibüs hattı olması gerekir. Mahallemizden şehrin merkezine gidecek insanlarımız E-5 yoluna ve uzun kaldırıma çıkmak zorunda kalıyorlar bu yaşlı insanlarımız ve hastalar için zor oluyor. Yetkililerin mahalleden toplu araçların geçmesi konusunu gündeme almalarını bekliyoruz”
    MUHTARLAR İÇİN Hilbet ÖZEL TELEFON HATTI
     TREDAŞ'ın elektrik arızaları için  kolaylık getirdiğini belirten Ergit, “ Mahallede meydana gelen elektrik arazilerinin giderilmesi daha önceleri çok zor oluyordu. Biz muhtarlar olarak TREDAŞ'a başvurduk sağ olsunlar biz muhtarlar için elektrik arızalarını bildirmek için özel telefon hattı verildi oraya telefon ettiğimizde arazılar kısa sürede gideriliyor, onun için kurum yetkililerine teşekkür ediyorum.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.