YÖREX'te Edirne rüzgarı

Antalya'da bu yıl 8'incisi düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde katılım sağlanan fuarda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri ortak stantta yöresel ürünlerini tanıtma imkanı buldu.

YÖREX'te Edirne rüzgarı

Antalya'da bu yıl 8'incisi düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası ile Trakya Kalkınma Ajansı öncülüğünde katılım sağlanan fuarda Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illeri ortak stantta yöresel ürünlerini tanıtma imkanı buldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Eylül 2017 Perşembe 10:00
YÖREX'te Edirne rüzgarı

    Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt ve Meclis Başkanı Mehmet Eren ile yönetim kurulu üyelerinin katıldığı fuara Edirne yöresel ürünleri damgasını vurdu. 
“ÜRÜNLERİMİZİ TANITMAK İÇİN BU FUARLARA KATILIYORUZ”
    Meşhur Edirne tava ciğerinin  yanı sıra beyaz peynir ve badem ezmesi ile  diğer yöresel ürünlerin sergilendiği fuar hakkında konuşan Edirne Ticarete ve Sanayi Odası ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt " Bugün 8'incisi tertiplenen Antalya YÖREX Yöresel ürünler fuarındayız. Bizde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehrimizde üretilen coğrafi işaretli ürünlerimizi getirdik. Bunlar Edirne Ciğeri, Edirne Peyniri, Badem ezmesi ve mis sabunu. Şehrimizde üretilen ürünleri biraz daha tanıtmak için bu fuarlara katılıyoruz. Bugünde kalabalık bir ekiple buradayız” dedi.
“FUARLAR DEVAM EDECEK”
Zıpkınkurt, bir gazetecinin ETSO olarak birçok fuarda aktif olunduğunu bunların devamının gelip gelmeyeceği sorması üzerine ise;  “ Tabi ki devamı olacak fuarların. Bu fuarlar hem üreticimize katkı sağlıyor, hem de şehrimize turizm anlamında katkı sağlıyor, dolayısıyla burada yapılan iş bağlantıları şehrimize döviz girdisi olarak yansıyor. Diğer taraftan da şehrimize bu tanıtımlarla turist getiriyoruz.” ifadelerini kullandı. 
“YEREL ÜRETİCİLERİMİZİN BİRAZ DAHA GAYRET GÖSTERMESİ GEREKİYOR”
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Eren ise ;“Bu yıl 8'incisi düzenlenen YÖREX fuarında yerimizi aldık. Biz Edirne Ticaret ve Sanayi  Odası olarak, hem yerel üreticilerimizi desteklemek hem de yerel ürünlerimizi daha büyük pazarlara ulaştırmak amacıyla her yıl bu fuara katılarak destek olmaya çalışıyoruz ve bunun karşılığını alıyoruz tabi ki. Yerel üreticilerimizin de fuarlara katılma çabasında biraz daha gayret göstermeleri gerekiyor. Jestbahis Bu fuarların üretime yapacağı katkı ve daha sonra da pazarlama noktasında işletmelere büyük getirisi olduğunu hep birlikte izliyoruz. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın asli görevlerinden bir tanesi üreticilerimizi desteklemek. Bu fuarlarla Edirne ekonomisine  inşallah  daha büyük faydalar sağlar, istihdam yaratırız diye düşünüyorum. Bundan sonra ki yıllarda da inşallah bu fuarlara daha fazla üreticimizin katılmasını bekliyoruz.” dedi. 
“ULUSLAR ARASI PAZARA AÇILMAK İÇİN BİR MİHENK TAŞIDIR”
Eren, bu tarz fuarların uluslar arası pazara açılmak için çok önemli olduğunu vurgulayarak; “Geçtiğimiz yıllarda bu fuarlara katılan üreticilerim amaçlarına ulaştı, Pazar paylarını genişletirdiler. Yerel üreticilere bu yapılanları siz basın aracılığı ile ulaştırmamızda çok önemli. Sizde gerekli desteği haber olarak yaparsanız bizde ticaret odası olarak gerekli uyarıları yapacağız. Fuarların getirisi çok önemli Edirne üreticisinin bunun farkında olması gerekiyor. Bu fuarlar dünya pazarına, ulusal pazarlara ulaşması açısından birer mihenk taşları, bundan faydalan üreticilerimiz oldu. Bunlarda inşallah diğer üreticilerimize örnek olur diye düşünüyoruz. Biz her zaman üreticilerimizin yanındayız. Her türlü desteği vermeye de hazırız Edirne Ticaret ve Sanayi Odası olarak. Katılım noktasında ben yerel üreticilerimizden daha fazla ilgi bekliyorum.”şeklinde konuştu. 
“İLK HEDEFİMİZ: FUAR ALANI”
Eren, ETSO olarak Edirne'ye modern bir fuar alanı kazandırmayı amaçladıklarını belirterek; ; “Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı yaptığı konuşmalarda 'bundan sonra ki hedefimiz Edirne'ye bir fuar alanı kazandırmak' dedi. Bu fuar alanını en kısa zamanda inşallah hayata geçireceğiz. Hem Edirne Balkan pazarının çekim merkezi olacak hem de Balkan pazarına gıda ürünlerini sergileme fırsatını bulacağız. Bu çok önemli. Biz de bunu çok önemsiyoruz. Bundan sonraki birinci hedefimiz Edirne'ye fuar alanı kazandırmak.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.