'RENGARENK' EĞİTİMLERLE DEVAM EDİYOR

Edirne Rotary Kulübü tarafından yürütülen Rengarenk Projesi kapsamında kursiyerlere iletişim eğitimleri veriliyor.

'RENGARENK' EĞİTİMLERLE DEVAM EDİYOR

Edirne Rotary Kulübü tarafından yürütülen Rengarenk Projesi kapsamında kursiyerlere iletişim eğitimleri veriliyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Ekim 2017 Cuma 10:42
'RENGARENK'  EĞİTİMLERLE  DEVAM EDİYOR


    Edirne Rotary Kulübü tarafından düzenlenen Rengarenk Projesi kapsamında kursiyerlere çul kilimciliği kursları verilmiş ve çul kilimciliği meslek olarak yeniden gün yüzüne çıkarılmıştı. Proje devam ederken kursiyerlere Edirne'de bulunan bir otelde iletişim eğitimleri verildi. 
    “ÇUL KİLİMİ, TEKRAR GÜN YÜZÜNE ÇIKARDIK”
    Edirne Rotary Kulübü Dönem Başkanı İsmail Bilgi, proje hakkında bilgiler vererek; “1 Kasım 2016 tarihinde proje başladı. Proje kapsamında yaptığımız etkinliklerde piknik organizasyonları, geziler ve kurslarımız oldu. Bu kursumuz üç ay sürdü. Kursumuza 25 kadınla başladık 21 kadınla devam ettik. Kurslarda tezgahlarımızın nasıl kurulacağını ve kilim dokumayı öğrendiler. Projenin esas amacı Edirne'deki yerel bir ürünü ortaya çıkartmak. Edirne'ye özgü olan çul kilimi canlandırdık. Edirne Rotary Kulübü olarak çul kilimciliğini gün yüzüne çıkarttık. Yıllar önce Betnano unutulmaya yüz tutmuş olan çul kilimciliği devam ettirmek için imkanlar sağladık. 21 tane çul kilim tezgahı demek bir fabrika demektir. Kadınlar bu tezgahları sağlayarak kendi geçimlerini çok rahat sağlayabilirler. Bu ürünlerimiz Bulgaristan'da ve çevre illerimizde tanıtıldı. Kilimlerimiz 27 Ekim'de de İstanbul'da tanıtılacak. Bazı görüşmeler yapıyoruz ve bu ürünlerimizi bazı firmaların mağazalarında sergileyeceğiz.” dedi. 
“PAZARLAMALARINA YARDIMCI OLACAĞIZ”
    Bilgi, bundan sonraki aşamada üretmeye devam ederek pazarlamasına yardımcı olacaklarını söyleyerek; “Edirne'ye özgü ürünleri pazarlayan bir arkadaşımızla görüşmeler yaptık. Çul kilimlerini alıp pazarlayacaklar. Şuan mevcut ürün sayısı yetmeye bilir ama daha sonraki aşamada kadınlarımız buna eğildiğinde para kazanmış olacaklar. Bu kapsamda da ailelerin gelirleri artmış olacak hem de Edirne'nin çul kilimciliği daha fazla tanıtılmış olacak. Roman vatandaşlarımızın aile geçim kaynaklarını arttırmak için bir gelir temin edilmesi lazım. Bu gelir de Edirne'de sabundan sonra çul kilimin ortaya çıkartılmasıydı. Biz bunu gerçekleştirdik ve şuan çul kilim ortaya çıktı.  Bundan sonraki aşamada sürekli kilim üreterek pazarlanmasına biz yardımcı olacağız. Bu ürünlerimizi Almanya'da da pazarlamayı planlıyoruz. Almanya'da görüşmelerimizi tamamladık uygun gördüler. Yeter ki ürün üretilsin satışı konusunda sıkıntı yok.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.