AŞI HAFTASI’NA RENKLİ KAPANIŞ

22-28 Nisan Aşı Haftası programının kapanış etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen etkinlikte minik öğrencilerin sergilediği dans ve halk oyunları gösterilerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

AŞI HAFTASI’NA RENKLİ KAPANIŞ

22-28 Nisan Aşı Haftası programının kapanış etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen etkinlikte minik öğrencilerin sergilediği dans ve halk oyunları gösterilerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Nisan 2019 Cumartesi 08:19
AŞI HAFTASI’NA RENKLİ KAPANIŞ

22-28 Nisan Aşı Haftası programı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen etkinlikle son buldu. Burada konuşma yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Heves Yılmaz, aşının önemine vurgu yaptı. Yılmaz’ın konuşmasının ardından minik öğrenciler tarafından yapılan gösteriler ise vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

 “AŞI SAĞLIKTIR, AŞI HAKTIR, AŞI GÜVENLİDİR”

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Selma Heves Yılmaz, etkinlik kapsamında yaptığı açıklamada, "22-28 Nisan Aşı Haftası etkinlikleri kapsamında yapacağımız bu son etkinliğimizle haftamızı noktalıyoruz. Bulaşıcı hastalıklardan korunmak için aşının önemini, hafta boyunca farkındalık yaratmak için sevgili öğrencilerimize, vatandaşlarımıza her paltformda anlatmaya çalıştık. Yaptığımız toplantılarla da amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Bulaşıcı hastalıklar ciddi bir halk sağlığı sorunudur ve bulaşıcı hastalıklardan ancak aşı olarak kurtulabiliriz. Özellikle çocuklarımızın, bebeklerimizin aşılanmasıyla bulaşıcı hastalıklar tarafından oluşabilecek ölümlerine ve engelliğin önüne geçebiliriz. Anne ve babalara sesleniyorum; anne ve babaların sorumluluğudur, çocukların da hakkıdır. Dolayısıyla çocuklarımızı mutlaka aşılatmalıyız. Bu hafta dolayısıyla başlattığımız ‘Aşılıyım Sağlıklıyım’ projemizden de bahsetmek istiyorum. Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız, Başsavcımız, Sağlık Müdürümüz ile tüm kurum ve kuruluşlarımızın müdürlerini makamlarında aşılayarak kısa video çekimleri yaparak çocuklarımıza, vatandaşlarımıza, toplumumuza tanınan simalarla örnek olmalarını istedik. Ve kendilerini makamlarında aşıladık. Yaptığımız çekimleri de birbiriyle birleştirerek büyük bir kamu spotu haline getiriyoruz. Çekimlerimiz hala sürüyor. Aşı sağlıktır, aşı haktır, aşı güvenlidir ve korur. Tüm çocuklarımız ve bizler yetişkin olarak aşılanalım.” dedi.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından, minik öğrenciler dans ve halk oyunları gösterileri sergiledi. Miniklerin yaptığı gösteri, vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle izlendi. Gösterilerin ardından etkinliğe katılanlar, Atatürk Anıtı’ndan başlayarak Lozan Anıtı’na kadar bisiklet sürdüler.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.