Motosiklet sezonu ha açıldı ha açılacak derken dondurucu soğuklar çektik ancak sabrın sonu selamet oldu ve bu hafta sonundan itibaren gündüz hava sıcaklıkları 20 derecenin üstünde seyredecek. Geceleri hüküm süren sıfırın altında soğuklar da yerini 10 derece üstüne bırakacak. Ağaçlar henüz yeşermese de kuşlar cıvıldamaya, motosiklet sesleri günün her saatinde duyulmaya başlandı. Geçtiğimiz hafta sonu soğuklar sebebiyle çok az sayıda motosiklet sevdalısı Gelibolu Şehitliği’ne sürerken, bu hafta sonu Gelibolu Şehitliği’nin çok daha fazla Edirneli motosiklet sürücüsünü misafir edeceğinden eminim. Bu haftaki güzergah tavsiyem net bir şekilde Gelibolu Şehitliğidir.

Motosikletinin bakımlarını henüz yaptıramamış ya da kendini Gelibolu gibi mesafelere henüz hazır hissetmeyenler için Televizyon ve internet başında geçirilecek zaman içn n önemli etkinlik yine Formula 1.  Moto GP’deki bir sonraki yarış hafta sonu 3 Nisan’da, SBK’nın yeni sezonu da 10 Nisan’da başlıyor. Dolayısıyla dört tekerleklilerin en hızlılarına kaldık bu hafta. Şanslıyız ki yeni sezon muhteşem bir yarışla başladı. Ferrari’nin gelişen ve güçlenen otomobilleriyle muhteşem uyumlu yetenekli pilotları tüm yarışı geçen yılın şampiyonu Verstappen ve takım arkadaşı Perez’le mücadele ederek geçirdi. Redbull pilotlarından hep bir adım önde olan Ferrari pilotları Tifozilerin yıllar sonra ilk defa yastıklarına başlarını huzurla koymasını sağladı. Bitime üç tur kala Perez, sonra da Verstappen’in arıza sebebiyle yarış dışı kalması geçen yıl şampiyonluğu son yarışta kaybeden Hamilton’a yaradı ve podyuma çıkmasını sağladı. Zira yarış boyunca Mercedes pek varlık gösteremedi. Gasly’nin aracının bitime 10 tur kala alev alması ve güvenlik aracının piste girmesi sayesinde Hamilton ve Russel önündeki araçlarla farkı kapayabildi. Bunun yanında McLarenlerin yarattığı hayal kırıklığı ve Haas’ın güçlenen otomobilleri göze batan diğer nokta oldu. Sıralama turları öncelikli olmak üzere Magnussen’in performansı göz doldururken küçük Schumacher’in de geçen yıla oranla muhteşem bir çıkış yaptığı görüldü. Magnussen Haas’a çok önemli puanlar kazandırırken Schumacher de puanı kıl payı kaçırdı. Pite girmemekte inat eden Schumacher, son turlara kadar koruduğu 10. sırayı lastiklerinin bitmesiyle kaybetti. Sert sürüşüyle dikkat çeken Gasly’nin otomobili bitime 10 tur kala alev aldı ve Gasly yarış dışı kaldı. Batarya problemi olduğunu öğrendiğimiz otomobilin bu hafta sonu yapılacak Suudi Arabistan yarışında yeni batarya kullanacak olması Gasly için grid cezasına dönüşebilir. Redbull otomobillerinin yakıt pompasında oluşan arıza sebebiyle yarış dışı kaldığı hafta içinde anlaşılmış ve takımdan yapılan açıklamaya göre bu arıza düzeltilmiş. Kısacası bu hafta bizi çok çok heyecanlı bir yarış daha başlıyor.

Tekerinize taş gelmesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.