Geride bıraktığımız hafta öncelikle Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sebebiyle oldukça hareketliydi. Bir yandan Rus takımları ve sporcuları ile ilgili çeşitli federasyonların aldığı kararlar ve yaptıkları açıklamalar, diğer yandan başka sporcuların rusya’da yapılması planlanan ancak savaş sebebiyle iptal olan organizasyonlarla ilgili açıklamaları gündemi oldukça meşgul etti. peki bu hafta bizim gündemimizde neler var? Öncelikle Meteoroloji raporlarına göre 1 hafta boyunca yağışlı günler bizi bekliyor, özellikle Salı günü itibariyle karla karışık yağmur ve dolayısıyla daha da kayganlaşan yollar..

Yine gezi ya da turlara çıkamayacağımızdan bu hafta evde oturacak gibiyiz. Ne büyük şans ki Moto GP tam da bu hafta Katar yarışıyla başlıyor. Dün yapılan antrenmanlarda Bagnaia kaza yaptı. Moto3’tki temsilcimiz Deniz Öncü ise 12 tur attığı antrenmanlarda 15. en iyi tur zamanını yaptı. Sıralama turları bugün Saat 15:30’da Moto3 Q1 ile başlayacak ve 18:40’ta MotoGP Q2 ile sona erecek. Pazar günkü ise yarışlar Saat 15:00’da Moto3ile başlayacak. Moto2 yarışı saat 16:20’de, MotoGP yarışı ise Saat 18:00’da başlayacak.

Gelelim Formula2 temsilcimiz Cem Bölükbaşı’na. Bölükbaşı geride bıraktığımız günlerde ilk antrenmanlarına çıktı. İlk gün 34 tur atan Cem, araca alışma turlarının iyi geçtiğini söyledi. İkinci gün hız denemelerine başlayan temsilcimiz günün en iyi 3. zamanına imza attı. Umarım bu performansını sezxo boyunca arttırarak sürdürür ve göğsümüzü kabartır.

Gelelim 4 tekerleklilerin en hızlılarına. Formula1’de antrenmanlar testler ve düzenlemeler sürerken savaş sebebiyle FIA bir dizi karar açıkladı. Öncelikle Rusya GP iptal edildi ve Türkiye GP için takvimde yer açılmış oldu. FIA bu haftanın başında Rusya ve Belarus'taki tüm yarışların iptal edileceğini ve ülkenin sürücülerinin tarafsız olarak yarışmaya devam edebileceklerini açıkladı.

FIA, cuma günü yollanan belgede, bu iki ülkenin sürücülerinin tam olarak neleri yapmasına izin verilip verilmeyeceğini özetledi.

Açıklamadaki önemli noktalar şunlar:

-Rus/Belarus ulusal sembollerinin, renklerinin veya bayraklarının kamuya açık yerlerde ve sosyal medya platformlarında gösterilmesi yasaktır.

-Rus/Belarus bayraklarının, amblemlerinin, sembollerinin ve ülkeyle bağlantılı kelimelerin, üniforma, giysi, aksesuar ve diğer kişisel eşyalarda yer alması yasaktır.

-FIA tarafından kontrol edilen herhangi bir etkinlikte veya alanda Rus/Belarus milli marşının söylenmesi veya çalınması yasa dışıdır.

-FIA'nın çıkarlarına zarar veren yorumlar, eylemler veya davranışlar, özellikle de Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yönelik her türlü destek yasaktır.

FIA ayrıca, Rus ve Belaruslu sürücülere karşı daha fazla yaptırım uygulanabileceğini de açıkladı. İngiltere’nin de Brtanya’daki yarışlarda Rusya ve Belarus lisanslı pilotların yrışmasına izin vermeyeceğini açıklayınca aklımıza ilk Nikita Mazepin geldi. İngiltere’nin bu açıklamasından kısa bir süre sonra da Haas, Mazepin’le yollarını ayırdı. Genç ve yetenekli bir pilotun Formula1 kariyeri başladıktan kısa bir süre sonra bu şekilde sona erdi.

Yazımı (benim açımdan) güzel bir haberle bitireyim. Max Verstappen Redbul’la 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Tekerinize taş gelmesin...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.