CHP GENEL BAŞKANINDAN MUHTARLARA DUYURU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muhtarlıklara gönderdiği yazıda, CHP’nin muhtarlar politikasından bahsetti.

CHP GENEL BAŞKANINDAN MUHTARLARA DUYURU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muhtarlıklara gönderdiği yazıda, CHP’nin muhtarlar politikasından bahsetti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Haziran 2018 Cumartesi 10:35
CHP GENEL BAŞKANINDAN MUHTARLARA DUYURU

Kılıçdaroğlu muhtarlıklara yönelik mektubunda şöyle diyor:”Siz 1833 yılında Kastamonu’da yapılan ilk muhtarlık seçiminden bugüne kadar yurttaşlarımızla devletimiz arasında gönül bağı kurulmasına vesile olduğunuz ve olmaya devam ediyorsunuz.

Demokrasi kültürünün bu topraklardaki ilk temsilcileri olarak, vatan sevgisiyle çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Ülkemizin  geleceğini her türlü menfaatin üzerinde tutarak bin bir zorluğa türlü  imkansızlıklara rağmen çıkışıyorsunuz.

Demokrasimize, güzel ülkemize, şanlı Bayrağımıza ve hayatın bütün renklerini yüreğinizde barındıran vatanımıza karşı sorumluluklarınızı fedakârca yerine getiriyorsunuz.

 Sevgili kardeşlerim, siz bulunduğunuz köyün ve mahallenin kanaat önderleri olarak yurttaşlarımıza ilk elden dokunuyorsunuz.

 Size verilen yetkilerin aslında demokrasiye olan inancın ve güvenin bir göstergesi olduğuna inanıyorum.

Muhtarlık kurumunun güçlü olduğu bir Türkiye’de demokrasinin de güçleneceğini kökleşeceğini biliyorum.

Önümüzde Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıyan bir seçim var.

Tüm muhtarlarımızın ülkemizin içersinde yer aldığı bu kritik seçim sürecinde görevlerini gerektiği biçimde eksiksiz yerine getireceğine inancım tamdır” diyen Kılıçdaroğlu CHP’nin muhtarlar politikasını şu başlıklarla  tanıtıyor.

1- 82 yasaya dağılmış değil, tek bir muhtarlık kanunu olacak.

2-Muhtarlık seçimleri için birleşik oy pusulası esası getirilecektir.

3-Belediye binası var, muhtarlık evi neden yok bağımsız bir muhtarlık evi olacak.

4-Muhtarlıklara yardımcı büro personeli tahsis edilecek.

5-Kaldırılan köy tüzel kişilikleri yeniden oluşturulacak.

Böylece mahalleye dönüştürülerek belediye bürokrasisine boğulan ve ileride yüksek emlak vergisi, elektrik parası ödemek zorunda kalacak olan köylülerimizin mağduriyetine son verilmelidir.Köy tüzel kişiliğine ait taşınmazlar da muhtarlıklara iade edilmelidir.

6-Her muhtarın ayrı bir bütçesi olacak.

Bütçesi olmayan bir kamu alanı güçsüz ve amaçsızdır.Muhtar seçimle geldiğine göre seçmenine , yani mahallesine karşı sorumlulukları vardır. Örneğin yoksul bir aileye acil yardım gibi.

Muhtarlık kurumunu güçlü kılmanın yolu onu denetlenebilir bir bütçeye sahip olmaktan geçer. Bu aynı zamanda demokrasinin güçlenmesini ve güçlü bir dayanışma kültürünün oluşmasını sağlar. Unutulmamalıdır ki, güçlü bir Türkiye güçlü bir yerel demokrasiyle mümkündür.Muhtarlık bütçesinin geliri konutlardan alınan emlak vergisinin belli bir oranının muhtarlık bütçesi olarak muhtarlıklara tahsis edilmesiyle karşılanmalıdır.

7-Sosyal Yardımlar muhtarlıklar aracılığı ile dağıtılmalıdır. Muhtarlar kendi sorumluluk alanlarında bulunan yerlerde kimin ya da hangi ailenin yardıma muhtaç olduğunu en iyi bilen kişilerdir. Sosyal yardımları en objektif ve tarafsız dağıtacak olan muhtarlardır.

8-Belediye Meclisinde muhtarların seçildiği mahalleyle bir karar alınacaksa o kararın görüşüldüğü belediye meclisi toplantısına muhtar da katılacak. Toplantıda söz ve karar sahibi olacak.

-9 Muhtarlar belediye ile birlikte sosyal projeler geliştirecek.

10-Türkiye Muhtarlar Birliği kurulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.